Тръмп с пълна победа на "малкия супер вторник"

OFFNews 27 април 2016 в 07:34 4145 2

Тръмп с пълна победа на

Милиардерът и медиен магнат Доналд Тръмп удържа пълна победа на първичните избори в пет щата Кънектикът, Мериленд, Пенсилвания, Делауеър и Роуд Айлънд. Така той спечели безапелационно т. нар. "малък супер вторник" и си осигури делегати и от петте щата.

Следващият щат, за чийто вот ще се борят кандидатите и на двете партии, е Индиана.

Един от съперниците на Тръмп за президентската номинация на републиканската партия, Тед Круз, предупреди че победата на Тръмп не трябва да се тълкува като показателна и заяви, че той и Хилари Клинтън са "двете страни на една и съща монета". Круз изрази увереност, че ще спечели доверието на избирателите в щата Индиана, където на 3-ти май ще се проведат следващите първичните избори и за двете партии.

При демократите резултатите не са толкова едностранни. Бившият държавен секретар и лидер в надпреварата - Хилари Клинтън - спечели гласовете на съпартийци и привърженици в четири от пет щата. Ляво настроеният нов фаворит Барни Сандърс успя да получи подкрепа само от демократите в щата Роуд Айлънд. В победната си реч той благодари горещо на жителите на щата и заяви, че те са "революционерите, които ще трансформират тази страна".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

1

El Commandante

27.04 2016 в 09:37

Шансове за трета световна война, при следващ президент съответно:

The Donald: 20%
Баба Килъри: 80%

Вие си правете сметката.
Нихилистът в мен иска Баба Килъри да стане президент и да гледаме по телевизията гъби над DC и NYC, да видиме колко па мое да е страшно тва.

Единствения шанс нормален човек да спечели е ако гласуват за Бърни, което обаче нема как да се случи, деба...