Тръмп: Разследването срещу мен е най-големият лов на вещици в историята на САЩ

OFFNews 18 май 2017 в 17:59 3937 2

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че разследването срещу него за връзки с Русия е "най-големият лов на вещици" срещу един политик в историята на САЩ. 

Тръмп написа това в Туитър, след като Министерството на правосъдието назначи бившия шеф на ФБР Робърт Мълър за специален прокурор на федералното разследване за евентуален таен сговор между предизборния екип на Доналд Тръмп и Русия и нейната намеса в изборния процес в САЩ през 2016 г.

"При толкова много незаконни действия в кампанията на (Хилари) Клинтън и администрацията на Обама, нито веднъж не беше назначен специален прокурор", посочи Тръмп, цитиран от ДПА и БТА.

От Министерството на правосъдието обявиха, че решението е взето, за да може американският народ да има пълно доверие в резултата от разследването.

Натискът над Тръмп за ролята на Русия в президентските избори се засили през последните седмици, особено след като президентът неочаквано уволни шефа на ФБР Джеймс Коми, който ръководеше разследването. 

"Ню Йорк таймс" съобщи вчера, че Тръмп е поискал от Коми да спре разследване срещу бившия съветник по национална сигурност Майкъл Флин, който подаде оставка през февруари заради контактите си с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови