Майкъл Мур за новия си филм за Тръмп: Той има от какво да се тревожи

OFFNews 17 май 2017 в 09:27 7367 3

Американският режисьор Майкъл Мур подготвя документален филм за 45-ия президент на САЩ Доналд Тръмп, от който, по думите му, президентът "има защо да се тревожи", предадоха AP и БТА.

Заглавието му е "Фаренхайт 9/11". Името идва от деня (ранните часове на деня след изборите - 9 ноември), когато Тръмп бе обявен за новоизбрания президент на САЩ, и същевременно препраща към филма на режисьора от 2004 г. за президента Джордж У. Буш - "Фаренхайт 9/11".

Мур тайно е работил по филма от месеци и обещава, че той ще бъде "експлозивен".

Продуцентите Харви и Боб Уейнстийн обявиха, че са си осигурили световните права за филма.

"Няма значение какво хвърляте по него, то не работи. Няма значение какво се разкрива - той остава на мястото си. Фактите, реалността, умът не могат да го победят. Дори когато се самонаранява, на следващата сутрин става, продължава и пише в Туитър. Всичко това свършва с този филм", заявява режисьорът в изявление.

Продуцентите обявиха сделката за новата творба на Майкъл Мур в Кан, където "Фаренхайт 9/11" спечели "Златна палма".

Малко преди изборите през ноември той представи филма си "Майкъл Мур в Тръмпландия", предупреждавайки привържениците на либерализма, че Тръмп ще спечели битката за Белия дом. Мур подкрепяше кандидат-президента Бърни Сандърс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

3

sawall

17.05 2017 в 15:21

За тази статия обаче опорните точки са ясни :)

42249

2

Denis Rizanov

17.05 2017 в 10:16

Филмирането е сложен и многокомпонентен процес свързан с големи разходи. Мур има добри филми, но вече е вкаран в коловоза - следва финансирането. Превърнали са го в безопасна игла.
Това са реалиите, Професоре.
:)
 
X

Да помогнем на украинските деца!