Тръмп провокира чернокожи протестиращи и предизвика скандал на митинг

Александра Маркарян 01 март 2016 в 10:24 4311 16

Доналд Тръмп

Снимка Reuters

Доналд Тръмп

Митинг на републиканеца Доналд Тръмп във Вирджиния беше неколкократно прекъсван от протестиращи, включително от движението за защита правата на афроамериканците "Животът на черните има значение".

Митингът се състоя в навечерието на т. нар. "Супер вторник".

Фотограф на Time се опита да заснеме извеждането на десетки чернокожи протестиращи от митинга в Радфорд, но бе сграбчен за врата и съборен на земята от агент на американските "Сикрет сървис".

Инцидентът на мигинга стана в деня, когато нюйоркският милиардер отхвърли критиките, че по време на интервю за CNN в неделя не е отхвърлил ясно подкрепата за него на бели расистки движения, припомня Reuters.

Тръмп предизвика протестиращите, като извика към един от тях: "Вие от Мексико ли сте?". Те се конфронтираха гневно с него и започна размяна на реплики.

Докато чернокожите протестиращи бяха извеждани от митинга, множеството около тях започна да скандира "Животът на всеки има значение".

Тръмп изчака обстановката да се успокои, преди да каже: "Хора, ще го чуете още веднъж: животът на всеки има значение", след което избухнаха ръкопляскания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!