Тръмп нарече нападението в Лас Вегас 'абсолютно зло'

OFFNews 02 октомври 2017 в 19:35 3270 1

Американският президент Доналд Тръмп заклейми стрелбата в Лас Вегас и я определи като "абсолютно зло".

"Снощи един човек откри огън по голяма група хора по време на кънтри концерт в Лас Вегас. Той уби брутално над 50 души и деянието му представлява абсолютното зло", заяви президентът. Той допълни, че ще посети Лас Вегас в сряда. 

Тръмп не спомена "Ислямска държава", която пое отговорност за нападението. 

Тръмп е разпоредил знамената в Белия дом и над американските правителствени учреждения в страната и зад граница да бъдат спуснати наполовина заради трагедията в Лас Вегас, предаде ТАСС, като се позовава на пресслужбата на Белия дом.

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ пък съобщи, че няма конкретни достоверни заплахи срещу други обществени места в страната, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Европейският съюз изрази подкрепата си за американския народ след трагедията. 

В този тежък момент ЕС стои рамо до рамо с американския народ и с американските власти, се казва в изявлението на ЕС.

Папа Франциск нарече убийството на над 50 души в Лас Вегас "безсмислена трагедия".

"Дълбоко наскърбен, научавайки за стрелбата в Лас Вегас, папа Франциск праща уверенията си, че духом е с всички засегнати от тази безсмислена трагедия", се казва в послание до Римокатолическия епископ на град Невада.

Кметът на Париж Ан Идалго съобщи в Туитър, че светлините на Айфеловата кула тази вечер ще бъдат загасени в знак на траур за жертвите на стрелбата в Лас Вегас и на вчерашния терористичен акт в Марсилия, в който бяха убити две млади жени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови