Британска тенисистка оцеляла в касапницата в Лас Вегас

OFFNews Последна промяна на 02 октомври 2017 в 16:24 2287 0

Британската тенисистка Лаура Робсън е станала пряк свидетел на касапницата в Лас Вегас, при което над 50 души бяха убити, а повече от 200 бяха ранени, след като местен жител откри огън с автомат по 30-хилядно множество, събрало се на концерт за кънтри музика в близост до хотел “Мандалей Бей”.

От полицията съобщиха, че покушението е дело на Стивън Падок, който в продължение на повече от минута стрелял с автомат по хората, а след това се е самоубил.

23-годишната Лаура, която заема 246-о място в световната ранглиста на WTA, публикува в “Туитър” своя снимка, направена малко преди стрелбата да започне, и побърза да успокои феновете си, че е добре.

“Добре съм. Бяхме точно там… В началото помислихме, че става въпрос за фойерверки, но след това всички се разбягаха. Беше страшно. Моят приятел, който беше по-навътре в тълпата, помагаше на простреляните хора. Всички сме в шок”, написа Лаура Робсън в социалната мрежа.

От полицията уточниха, че изстрелите са били произведени от тераса на 32-ия етаж на сградата. Часове по-късно служителите на реда задържаха 62-годишната Марилу Данли - жена от азиатски произход, която половин час преди нападението крещяла в тълпата: “Всички ще бъдете убити."

Нападението в столицата на хазарта е най-кръвопролитното нападение с огнестрелно оръжие в съвременната история на САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови