Quantcast

Тръмп изостава в президентската надпревара, Сандърс е най-харесван

OFFNews Последна промяна на 01 март 2016 в 17:40 5479 18

Доналд Тръмп ще загуби потенциална битка за президентския пост, независимо срещу кой кандидат на демократите се изправи, ако спечели вътрешно партийните избори на републиканците, показва проучване на CNN.

Резултатите сочат, че Бърни Сандърс и Хилъри Клинтън имат много по-добри позиции сред избирателите от основния фаворит на републиканците Доналд Тръмп.

Според най-вероятния към момента сценарий, според който на 8 ноември един срещу друг ще излязат Клинтън и Тръмп, бившата Първа дама ще спечели 52% от гласовете спрямо 44% за милиардера.

Прогнозата поставя по съвсем различен начин нещата за Клинтън, ако се изправи срещу някой от другите кандидати на републиканците, които имат реален шанс да спечелят номинацията - Марко Рубио и Тед Круз. Срещу Рубио Хилъри Клинтън би спечелила 47% от гласовете на избирателите при 50% в негова полза, а срещу сенатора на Тексас съотношението е 48% на 49% в негова полза.

Бърни Сандърс, от друга страна, който изостава осезаемо в надпреварата за номинация на демократите, има по-стабилна подкрепа и според изследването би спечелил битката срещу който и да е кандидат от републиканците. При сблъсък с Круз би взел 57% срещу 47% за сенатора на Тексас, 55% срещу Тръмп и 53%, ако съперникът му е Марко Рубио. Сандърс има повече подкрепа от Клинтън при всеки сблъсък с републиканците от мъже, млади и независими гласоподаватели.

Надпреварата за президентския пост в САЩ достига своя пик, като около 78% от гласоподавателите, включващи равен дял сред демократите, републиканците и независимите, считат, че нацията е по-разединена по важните въпроси от когато и да било в историята.

Изследователите, провели проучването, са помолили гласоподавателите да посочат един от основните претенденти за поста, на когото вярват най-много за седем от основните сфери на управление. Тръмп е най-предпочитан по въпросите, свързани с икономиката, тероризма и имиграцията, докато Клинтън е възприемана като президента, който ще се справи най-добре със здравеопазването, междуетническите отношения и външната политика на страната. По последния въпрос, свързан с контрола над оръжията в Америка, двамата си поделят първата позиция.

Бърни Сандърс е кандидатът с най-позитивен имидж сред избирателите, одобряван е от 60% от гласподавателите, а Доналд Тръмп получава едва 38% одобрение.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.03 2016 в 14:43

ТРУМП - МРЪМП...ЩЕ ИМ ГО ОТПЕРЕ В ГЪЗА НА ВСИЧКИ ЛИБЕРАСТО-ДЕМОКРАСТИ! КЛИНТОШАТА ЩЕ СЕ ОРИГВА НА "ТРЪМП-ТАУЪР" ДЪЛГО ВРЕМЕ, ХА, ХА,

02.03 2016 в 06:34

личи си, че офнюз не са в час с политиката в щатите... :D

01.03 2016 в 23:54

Балкански, не си омерзен, тъп си, има разлика

01.03 2016 в 23:33

Доналд Тръмп е 100% АМЕРИКАНЕЦ, въплъщение на АМЕРИКАНСКАТА МЕЧТА за човек, преуспял със собствен труд и станал милионер.

Докато тея другите двама там какви са - отхвърлена и мамена многократно от съпруга си рогоноска и сенилен старец. Те ли ще управляват Америка?

Омерзен съм.

01.03 2016 в 23:01

смешно е как не виждате главното: щом великият хамерикански народ ще избира между клинтънката и тъмп, какъв е нашият избор???

01.03 2016 в 20:29

Човекът си прави името, а не името човека.
Щом за някой е Drimpf не е, например Tricky Dicky.

01.03 2016 в 18:51

А относно името ,"The word "trump" derives from "trionfi" or "triumph", documented as the name of a card game in 1529"
Да не се окаже , че на Тръмп дядо му е бил картоиграч ....

01.03 2016 в 18:41

Хитлери е много по-лош вариант за света и САЩ от който и да е друг кандидат. Включително и Тръмп.
Хитлери е двулична лицемерна кучка, с много комплекси, тежки зависимости от големия бизнес и не много успешна кариера в политиката до момента.

01.03 2016 в 18:39

Аз за жалост подозирам , че Хилъри ще е следващия президент , със силно послание , след първия чернокож президент на САЩ , следва и първата жена президент . Всеки друг ще е изненада , лично за мен ....

01.03 2016 в 18:39

Сигане, тая история с именцето е от поне преди годинка. Но не отричам, че Оливър, който си прави отлични майтапи с тръмпоидите-тийбагъри, я вкара много добре в предаването снощи.

Между другото, ти като тийбагър, гълташ ли скротуми яко?