Quantcast

Тежки боеве между арменски и азербайджански сили в Нагорни Карабах

OFFNews Последна промяна на 02 април 2016 в 12:14 8247 7

Тежки боеве са започнали в оспорвания регион Нагорни Карабах, който е под контрола на етнически арменски сили и арменски военни. 

Информацията потвърдиха и арменското, и азербайджанското Министерство на отбраната, като двете страни се обвиниха взаимно за ескалацията на напрежението. 

Боеве се водят по цялата линия на контрол, която разделя Нагорни Карабах от Азербайджан, обясни говорителят на министерството Арцрун Хованисян. 

Има съобщения за жертви и от двете страни, но броят им се уточнява. Сред загиналите е и 12-годишно дете. Има и свален арменски хеликоптер, допълни Хованисян. 

От азербайджанското министерство пък обявиха, че за изминалото денонощие Армения е нарушила споразумението за прекратяване на огъня над 120 пъти

Нагорни Карабах е под контрола на арменската армия и местни сили след края на войната през 1994 г. В дългогодишните преговори под егидата на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа няма напредък за уреждане на конфликта, съобщи AP. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.04 2016 в 17:42

Грантаджии, пропускате посещението на Джон (Джим) Кери и призивът му от Баку за 'окончателно решение на нагорнокарабахския въпрос'. Два дни след това, войната започна... Иначе това си е част от неприкриритата американската доктрина - да размрази конфликтите около Русия и да я въвлече в тях се цел да спъва завръщането й като световна суперсила. А вашето, грантаджии, са кофти опорни точки

02.04 2016 в 15:44

Хм, тамън вчера и днес сабахлем си мисля, каква ли трябва да е икономически рационалната реакция на някой, получил 3 ярда хартийки за това, че в територията му се стичат лимони бежанци от съседна страна... Мииии, как мислите? Да ли ако инвестира 20% от получената сума в нов пазар и в разширяване на потока от клиенти от старите пазари е добра бизнес идея?

02.04 2016 в 15:19

Разбира се, че Путин иска да дестабилизира Азербайджан, за да попречи на газопровода. Той и Грузия така нападна - с провокации.

Това също ще му даде извинение да се изтегли от Сирия, без да изглежда, че прекалено много се е осрал.

02.04 2016 в 14:53

Миналия път тая работа докара "Възродителния" процес у нас....

02.04 2016 в 13:50

Гочо, в интерес на истината азерите са може би най-атеистичните и светски мюсюлмани в света.

Иначе нищо чудно Ердоган и да ги е насъскал, но конфликта е чисто етнически.

01, Русия се стреми да има добри отношения както с Армения, така и с Азербайджан нищо че в Армения има бази и това ѝ е последователната политика от много време, но сороспиите едно си знаете, едно си баете.

02.04 2016 в 13:09

Ердоган паша е насъскал азерските си помияри срещу " православните неверници",лижете му гъза после ;)!!!

02.04 2016 в 12:44

Москва пак показа какъв "миротворец" е.