ЦРУ връща на работа част от пуснатите в неплатен отпуск служители

Вероника Шербанова 09 октомври 2013 в 12:18 1922 1

ЦРУ, Снимка: Reuters
The logo of the CIA in the lobby of the headquarters in Langley, in a file photo. REUTERS/Jason Reed

ЦРУ върна на работа част от служителите, пуснати в принудителен неплатен отпуск заради кризата с бюджета. Връщането им е в интерес на националната сигурност.

Това съобщи директорът на ЦРУ Джон Бренън.

Извиканите служители са необходими за основните мисии по събиране на чуждестранна разузнавателна информация, секретни акции и контраразузнаване, обясни Бренън.

Голяма част от служителите на ЦРУ обаче продължават да са в неплатен отпуск. Поддържането на персонала на драстично намалените равнища от изминалата седмица, може да представлява заплаха за сигурността на човешкия живот и защитата на имущество, подчерта директорът на ЦРУ.

Повече от 70% от цивилните служители на американските служби бяха принудени да излязат в отпуск. Причината за това е, че Конгресът не успя да приеме закона за неговото финансиране, след като републиканците и демократите не можаха да постигнат консенсус по въпроса.

В същото време стана ясно, че заради липса на финансиране са замразени трите арктически станции на САЩ. Днес в Антарктика трябваше да пристигне кораб с учени, които да започнат пролетната и лятната изследователска работа в станциите.

Решено е за момента на станциите да остане само минимален основен персонал, който ще се грижи за опазването на имуществото. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!