Цивилни бягат от Бахмут в очакване на изтеглянето на украинската армия

OFFNews 04 март 2023 в 22:40 7830 2

Руските сили затягат обръча около Бахмут

Снимка УНИАН, архив

Руските сили затягат обръча около Бахмут

Натискът от страна на руските сили върху украинците в Бахмут се засилва днес, докато цивилното население се опитва да избяга с помощта на войските, които според западни анализатори може би се готвят да се изтеглят от ключовата източна крепост, предаде Асошиейтед прес.

Според украинските войски, които им оказвали помощ, една жена е била убита, а двама мъже са били тежко ранени от обстрел, докато се опитвали да преминат по импровизиран мост от града в Донецка област, добавя агенцията.

Представител на украинската армия, който е поискал да не бъде назоваван от съображения за сигурност, казва пред Асошиейтед прес, че вече е твърде опасно за цивилните да напускат Бахмут с превозни средства и че вместо това хората трябва да бягат пеша.

От месеци Бахмут е основна цел на източната офанзива на Москва във войната, като руските войски, включително сили от частната група "Вагнер", се приближават все повече.

Екип на АП, който се намираше близо до Бахмут в събота, видя понтонен мост, поставен от украински войници, за да помогне на малкото останали жители да стигнат до близкото село Хромове. По-късно те видяха поне пет горящи къщи в резултат на нападенията в Хромове, допълва АП.

По-рано кметът на Бахмут Олександър Марченко заяви пред Би Би Си, че в града са останали около 4000 цивилни, които се намират в убежища.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

2

alfakentavur

05.03 2023 в 08:14

Около 9 месеца от "тридневната операция" отнема на варварската оркска пасмина да превземе едно градче в Източна Украйна.
Като разбира се го срине до основи и прогони жителите, които уж "освобождава".

318

1

Valioka

04.03 2023 в 23:54

Бягат от "освобождението"... раз'ираш-и... Горките хора... Но... отплатата няма да закъснее.
 
X

Подкастът на OFFNews