"Таймс" избра Найджъл Фараж за британец на годината

ОFFNews 29 декември 2014 в 12:15 3826 3

Найджъл Фарадж.

Снимка Richard Rayner/NNP.

Найджъл Фарадж.

Британският вестник "Таймс" определи лидера на Британската партия на независимостта (UKIP) - Найджъл Фараж, за британец на годината.

"Доминиращите политически партии не можаха да игнорират UKIP независимо какво мислят за по-хапливите й членове. Действията на Фараж през 2014 г. принудиха управляващите да обърнат повече внимание на притесненията на местните работнически съсловия от нарастващата имиграцията", пише изданието.

Сред тазгодишните успехи на партията на Фараж бяха победата на UKIP на евроизборите и спечелването на 2 депутатски места в парламента, отнети от редиците на торите.

"UKIP спечелва на своя страна хората, които смятат, че традиционните партии са нарушили обещанията си и в стремежа си да спечелват депутатски места напълно са пренебрегнали онеправдания електорат в крайбрежните курорти и населените места, намиращи се в сърцето на страната. Фокусирането върху тази коалиция от разочаровани направи UKIP по-малко хомогенна, но със сигурност по-популярна", допълват от вестника.

Найджъл Фараж и партията му добиха известност не само на острова, но и в Европа, след като през 2013 г. подеха кампания срещу българските и румънски емигранти заради отпадането на ограниченията за работа в Англия след 1 януари 2014, плашейки британците с бомбастичната цифра от над 1 милион имигранти от двете балкански страни.

Това обаче се оказа напълно невярно, след като британският статистически институт публикува доклад, доказващ тъкмо обратното - че изключително малка бройка хора от България и Румъния изобщо искат да идат в Англия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews