Свобода за арестувания в Тайланд футболист, Бахрейн вече не го иска

OFFNews 11 февруари 2019 в 11:41 2034 1

Избягалият от страната си бахрейнски футболист Хаким Ал-Арайби, който бе задържан през ноември в Тайланд, ще бъде освободен, след като правителството на Бахрейн е отказало екстрадицията му.

Ал-Арайби избяга от родината си през 2014 година в Австралия, където получи политическо убежище.

Припомняме, че Интерпол издирваше футболиста по молба на Бахрейн и той бе арестуван в Банкок по време на медения си месец. За бунтуването си в полицейското управление, той бе осъден на 10 години затвор.

25-годишният футболист отхвърля обвиненията, а активисти изразяват мнение, че той може да бъде жертва на жестоки мъчения, ако бъде депортиран. Ал-Арайби често е критикувал властта в Бахрейн.

Звезди на световния футбол като Джейми Варди и Дидие Дрогба призоваха за освобождаването му. Австралийското правителство, ФИФА и МОК също са провели разговори с представители на Тайланд.

Тайландската прокуратура поиска от съда да прекрати производството срещу Хаким Ал-Арайби, защото от бахрейнското правителство вече не го иска.

"Тази сутрин Министърът на външните работи ни информира, че Бахрейн вече не се интересува от него" съобщи главния прокурор Чатчом Акапин за Би Би Си.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Историите на Иво Иванов