Сражения са започнали на летището в Донецк

ОFFNews 10 юли 2014 в 20:58 1879 10

Снимка Reuters

В района на летището на Донецк са започнали боеве, кметството се обърнало към жителите на околните домове да не излизат на улицата, съобщава сайтът на градския съвет.

През изминалите почивни дни опълченците бяха принудени да отстъпят от Славянск към Донецк и Луганск, от продължаващата офанзива на украинската армия, съобщават от Ройтерс. 

Въпреки връщането на територии обаче украинските войски претърпяха още загуби. Още трима военнослужещи са убити вчера вечерта. Така черната статистика от началото на конфликта включва повече от 200 убити войници, както и стотици цивилни и бунтовници.

Днес военнослужещи на украинската армия концентрират тежко въоръжение близо до района на град Крим.

Движение на военна техника било фиксирано в село Стрелковое, където украински военни изпращат бронетранспортьори, реактивни системи за залпов огън от типа „Град” и зенитно-ракетен комплекс (ЗРК) от класа „Оса”. 

ЗРК „Оса” е предназначен за контрол на въздушното пространство. Системата може да открива цели и с помощта на четири управляеми ракети да унищожава авиация на противника. „Град” също е предназначен за унищожение на наземни цели - на жива сила и на небронирана техника.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!