Собственикът на изчезналата подводница е женен за потомка на загинали на 'Титаник'

OFFNews 22 юни 2023 в 13:29 7597 3

Ръш

Снимка Интернет

Стоктън Ръш

Стоктън Ръш, който е един от хората на борда на изчезналата в Северния Атлантик туристическа подводница, е женен за потомка на двама пътници от първа класа, загинали при потъването на "Титаник" през 1912 г. след удар в айсберг, съобщи "Ню Йорк Таймс", цитиран от Ройтерс.

Ръш е главен изпълнителен директор на базираната в САЩ компания OceanGate Expeditions, която управлява подводницата "Титан", изчезнала в неделя. На борда й освен Ръш са и още четирима души, които платиха по 250 000 долара, за да видят останките на "Титаник" край бреговете на Канада.

Съпругата му Уенди Ръш е пра-пра-правнучка на търговския магнат Исидор Щраус и съпругата му Ида - двама от най-богатите пасажери на борда на "Титаник", когато той потъва след удар в айсберг, се казва в доклада въз основа на архивни документи.

Трагичната история на Исидор Щраус, съсобственик на прочутия универсален магазин Macy's, и съпругата му Ида е разказана в хитовия филм на Джеймс Камерън "Титаник".

Уенди Ръш е директор по комуникациите в OceanGate и преди това е предприела три експедиции до останките на потъналия пътнически лайнер през 2021, 2022 и 2023 г., според страницата ѝ в LinkedIn.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

3

Име на профила

22.06 2023 в 22:40

"Служители на бреговата охрана казаха, че дистанционно управлявано превозно средство е открило конуса на опашката на Титан потопен на около 1600 фута от носа на Титаник в четвъртък сутринта.

Откритите допълнителни отломки са „съвместими с катастрофалната загуба на барокамерата“, каза контраадмирал Джон Маугер, командир на Първи район на бреговата охрана, по време на брифинг за пресата.

Веднага са уведомени семействата на пътниците.

Бяха открити пет големи парчета отломки, включително конусът на носа, казаха служители.

Отломките показват, че е имало "катастрофална имплозия" на кораба, каза Маугер.

Твърде рано е да се каже кога е станала имплозията, казаха служители.

„Това е невероятно непримирима среда там долу на морското дъно“, каза Маугер."

14469

2

случайно прочетох

22.06 2023 в 14:04

Дано са живи, но имаме приказка "Недей дърпа дявола за опашката".

3767

1

Име на профила

22.06 2023 в 13:59

Не знам дали тази случка не се отнася до наградите "Дарвин".

Казвам го заради такива цитати от този човек като "сигурността е загуба на време" и "Не искам да назначавам скучни 50 годишни бели мъже да разработят подводницата. Те не са вдъхновяващи и не носят нищо ново на масата", все бисери на главния изпълнителен директор на тази фирма.
 
X

Да помогнем на украинските деца!