Щракнали белезниците на Ел Чапо в публичен дом

OFFNews 11 януари 2016 в 12:26 7259 0

Йоахин Гусман Лоера, по прякор Ел Чапо, е бил арестуван от мексиканските власти в публичен дом, разказва в репортаж британския в. "Гардиън".

Акцията за залавянето на известния наркобарон е продължила часове, тъй като при засадата Ел Чапо успял да избяга отново през тунел под сградата.

По данни на мексиканските власти хората на Ел Чапо първи открили стрелба срещу униформените, когато гангстерите разбрали, че са открити.

В града Лос Мочис, където се криел Гусман, улиците за минути били блокирани, а хеликоптери започнали да кръжат в небето.

При размяната на куршуми са загинали петима от бандата на Ел Чапо.

За да избяга, наркобаронът избрал отново подземията - скривалище, което му дало още няколко часа свобода.

Шест часа след началото на престрелката Гусман и партньорът, с когото наркобаронът се скрил в каналите, излезли от лабиринта и откраднали автомобил.

Ел Чапо стигнал до град Кулиакан, където местните гледали на Ел Чапо като на Робин Худ.

Пресните следи на наркобарона обаче довели и полиция след него.

Властите открили Ел Чапо в публичен дом, а по ирония бил закопчан с белезници на едно от леглата там.

След акцията Гусман е върнат в затвора, от който успя да избяга през юли миналата година, а стаята, в която е бил заловен, вече е туристическа атракция.

От днес е започнала и процедурата по екстрадикцията на Ел Чапо в САЩ по искане на американските власти. На Гусман са връчени документи от Интерпол в затвора Алтиплано. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови