Мексико привиква Шон Пен на разпит заради Ел Чапо

OFFNews 10 януари 2016 в 18:18 9129 1

Мексиканските власти искат да разпитат американския актьор Шон Пен и актрисата Кейт дел Кастийо за интервюто, което са провели с наркобоса Йоахин Гусман - Ел Чапо, съобщи AFP, като цитира свои източници от федералните власти.

Официалните власти отказват да дадат повече подробности за планирания разпит с актьорите относно тяхната нелегална среща с избягалия от затвора Гусман, който по това време - през октомври 2015 г. - се издирваше от властите.

Втори източник от федералните власти е казал, че остава неясно дали Пен и дел Кастийо са извършили престъпление.

Репортер би могъл да прави интервю с Ел Чапо, но "те не са журналисти", отбеляза той.(

Интервюто беше публикувано на 9 януари в сп. Rolling Stone.

Ел Чапо беше лидер на един от най-големите наркокартели в света - "Синалоа", който е внасял наркотици в САЩ. След ликвидирането на Осама бин Ладен той е определян като най-опасния престъпник на земята.

Ел Чапо беше заловен през 2014 г. след 13-годишно издирване, след като през 2001 г. избяга от затвора, където бил от 1993 г. и е излежавал 20-годишна присъда. Той подкупил служители на затвора. За бягството му помогнали 80 души.

През юли 2015 г. Ел Чапо също избяга от най-строго охранявания мексикански затвор въпреки мониторинговата гривна, която е носел, и въпреки камерите, чрез които килията му е била наблюдавана денонощно. Тогава властите в страната обявиха награда от 3.8 млн. долара за всякаква информация свързана с местонахождението му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови