Сеул отговори с две ракети на провокацията на Пхенян

OFFNews 15 септември 2017 в 07:40 8843 3

Снимка БГНЕС - архив

Сеул изстреля две балистични ракети в отговор на ракетния пуск на Пхенян. Това е станало само шест минути, след като Северна Корея пусна ракета със среден обхват, която прелетя над Япония и падна в Тихия океан. 

Това предаде южнокорейската информационна агенция Yonhap, цитирана от Фокус. Армията е изстреляла ракети „Хюнмоо-2“ (Hyunmoo-2) от установка, намираща се в източната част на страната, близо до границата между Севера и Юга. 
Едната от южнокорейските ракети е „ударила точно“ в симулираната мишена в Източнокитайско
море, отдалечена на около 250 километра. Също толкова е и разстоянието между пусковата площадка и летището Сунан в покрайнините на Пхенян, откъдето военните на Ким Чен Ун изстрелват ракетите си. Другата ракета на Сеул е паднала във водата „още в началния етап на полета“, уточниха южнокорейските военни. 

Служител на министерството на отбраната посочи, че реакцията на Юга е дошла, още докато ракетата на Севера е продължавала да лети. Той подчерта, че военните са могли да предприемат такава бърза мярка, тъй като са открили признаци за тайните приготовления на Севера, който се е подготвял да изстреля ракетата предварително. Тази
информация е съобщена незабавно на президента Мун Дже-ин, който е наредил да се подготви ракетен
отговор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11698

2

Johann

15.09 2017 в 16:10

В отговор на коментара на професора- Ватенките не са излизали от Северна Корея повече от век. Окупирали са и са милитарилизирали цялата държава.В нарушение на петролното а и не само на петролното ембарго вкарват петрол,оръжие ,ракети и т.н. Ако не е помоща на Русия дебелия корейски задник е само едно дебилно лайно.
 
X

Подкастът на OFFNews