Сепаратистите в Приднестровието обвиняват Украйна за атаката в Тираспол

OFFNews 26 април 2022 в 17:20 3257 3

Снимка Новости Приднестровья

Представител на администрацията в Приднестровието, проруската сепаратистка територия в Молдова, обвини "трима неизвестни, проникнали от Украйна" за "гранатометната атака, при която е пострадал щаб за сигурност", съобщи Би Би Си.

Вчера експлозии разтърсиха сградата на Министерството на държавната сигурност в Тираспол. Тази сутрин ситуацията в непризнатия от никого руски анклав на територията на Молдова ескалира и хората започнаха да напускат границите на тълпи.

Неназованият служител от администрацията на сепаратистката територия твърди, че тримата нападатели са влезли от Нововладимировка, на 8 километра северно от Тираспол, стреляли са по щаба за сигурност, след което са се върнали в Украйна. Не се съобщава за жертви.

Служителят определи действията като "терористичен акт" и обвини Украйна, че е "провокирала разпростиране на конфликта на територията на Приднестровието".

Няма независими доказателства в подкрепа на това твърдение, отбелязва Би Би Си. 

Украйна не се споменава във връзка с другите две съобщения за нападения в Приднестровието - срещу радиомачти от съветската епоха и по руска военна част.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

615

2

швейк

26.04 2022 в 20:28

Обикновено първо се гледа кой има изгода от деянието. Не виждам разумна причина Украйна да си отваря още един фронт, точно в тила на снабдяването си. Рашистите и на права кука се ловят, но нищо по-умно от камък не би повярвало на такива твърдения

1767

1

fiki

26.04 2022 в 17:42

Не разбирам кому е нужно да взривяват каквото и да е, просто да кажат че е така и путрелите ще повярват, те на всичко про-путлерско вярват.