Сбогом, роуминг в Европа! След 4 месеца

OFFNews Последна промяна на 01 февруари 2017 в 10:51 33143 6

Отпадане на роуминг таксите на мобилните оператори скоро се очаква да стане факт.

Правителствата и институциите в Европейския съюз са подписали споразумение за отпадане на роуминг таксите късно снощи, предават световните агенции.

Представителите на държавите-членки на ЕС са се договорили да бъдат променени цените на роуминга, за да могат гражданите на Европа да говорят свободно помежду си.

Новите правила трябва да влязат в сила от 15 юни. Мярката трябва да бъде одобрена от Европейския парламент и от държавите членки, но съгласуваната обща позиция се разглежда като важно постижение. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17172

6

spirit оригиналът

01.02 2017 в 13:21

Няма как да има "сплотено европейско семейство" и партньорство с някой, който не те уважава и демонстративно се отнася с теб като с втора ръка. Другото е прецакване на будалата. Прегръдките с Юнкер и Меркел не помагат. И никакви двойни стандарти и лицемерни "евроценности" не са в състояние да прикрият огромната демагогия, с която ЕС сам обезсмисля своята същност. Или поне това, което е останало от нея и за което все още претендира.Колкото до нас, потърпевшите - нека си го кажем директно - който български политик се съгласи с цялата тази обидна роля, трябва да бъде пребит с камъни! Не ни стига това, че след 10 години членство в ЕС държавата ни е разсипана и безнадеждно захвърлена в "девета глуха"! Българинът пък е поставен в такива условия, че вместо да си стои дома при семейството, е принуден да се унижава и да върши всякаква работа в други страни, за да оцелее.

17172

5

spirit оригиналът

01.02 2017 в 13:20

Европейските лидери продължават да изумяват гражданите на съюза, като с всеки изминал ден показват, че упорито работят за неговия разпад. Тази обреченост се почувства и вчера, след като в просперираща Австрия управляващите социалдемократи и техните партньори решиха да последват примера на Меркел в Германия и да наложат още ограничения на трудовия пазар в страната. Но забележете - не за хилядите придошли мигранти от Близкия изток и Африка, а за източноевропейците. На първите дори им разширяват правата, за да не бъде "елитът" обвинен в липса на толерантност. А нали УЖ много ни искаха, много милееха за хората зад "желязната завеса"? Всъщност разрушиха живота на милиони!

10499

3

Арго

01.02 2017 в 12:47

Ти и сега можеж да минеш на немски оператор. При много оператори роуминг отдавна няма. Никога не съм плащал за такова нещо.Например с една предплатена карта на Водафон, за 20 евро си говориш из цяла европа, колкото си искаш ;)

15614

2

OTBPAT

01.02 2017 в 11:25

Ох дано... и как ще мина щастливо на немски оператор примерно :)))

42250

1

Denis Rizanov

01.02 2017 в 11:18

А дано! Но не ми се вярва да стане тази година.