Създадоха нов вид екологична кремация

OFFNews 22 май 2017 в 13:50 3487 1

Снимка Pixabay

В продължение на десетилетия повечето хора, на които се налага да организират погребение, са изправени пред задължителен избор - погребение или кремация за близкия.

Но в някои части на САЩ и Канада вече е налице трета възможност - разтваряне на телата в алкален разтвор. Техническото наименование е алкална хидролиза, но е по-известна като "зелена кремация", разказва Би Би Си .

Тази процедура е лека, екологична алтернатива на кремацията, тъй като за да изгори едно тяло, крематорната машина генерира достатъчно топлина, за да затопли дом за една седмица през зимата.

Фирмата Bradshaw Celebration of Life в Оклахома е първата, която предлага тази услуга. Машината за алкална хидролиза се намира в сутерена. Инсталирана е преди пет години на цена, заедно със залите за зрителите, около 750 000 долара. Тя е с височина 2 метра, широчина 1,2 метра и дълбочина 3 метра.

В света има само 14 погребални бюра, които предлагат този вид услуга. Тя и обикновената кремация са на една и съща цена и се оказва, че алкалната кремация е станала "хит" – 80% от клиентите желаят именно тази услуга.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews