Ексклузивно Президентът избра Димитър Главчев за служебен премиер

САЩ ще работят със сътрудниците си, за да не се сдобие Иран с ядрено оръжие, обяви Белият дом

OFFNews 09 май 2018 в 21:50 2330 0

САЩ ще продължат да работят със съюзниците си, за да гарантират, че Техеран няма да се сдобие с ядрено оръжие, ден след като президентът Доналд Тръмп обяви, че изтегля страната си от международното споразумение за Иран, съобщи американският министър на отбраната Джеймс Матис, цитиран от Ройтерс и БТА.

"Ще продължим да работим рамо до рамо със съюзниците и партньорите ни, за да гарантираме, че Иран никога няма да разполага с ядрено оръжие и ще работим и с други по спектъра на зловредното влияние на Иран", каза Матис преди слушане в сенатската бюджетна комисия.

"Сегашната администрация остава ангажирана да поставя на първо място сигурността, интересите и благосъстоянието на нашите граждани", допълни Матис.

Той коментира и отношенията със Северна Корея, като посочи, че има известен оптимизъм за преговорите, след като Пхенян освободи трима американски затворници и те отпътуваха за САЩ с държавния секретар Майк Помпео. 

"Мисля, че има основание за известен оптимизъм, че тези преговори може да бъдат плодотворни", посочи Матис, визирайки планираната безпрецедентна среща на върха между президента на САЩ и лидера на КНДР Ким Чен-ун.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови