САЩ ще дадат на Украйна преносими ПВО системи и бойни дронове за $800 млн

Ангел Марковски 16 март 2022 в 21:07 7444 3

Снимка БТА/АП

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че САЩ ще предоставят на Украйна допълнителна помощ в сферата на сигурността на стойност 800 милиона долара за борба с руското нашествие, предаде Ройтерс.

Байдън заяви, че новата помощ включва 800 преносими противовъздушни системи "Стингър", 100 гранатомета, 20 милиона боеприпаса за стрелково оръжие, гранатомети и минохвъргачки, както и неуточнен брой безпилотни самолети.

УНИАН твърди, че става въпрос за преносимите дроновете камикадзе Switchblade 300 и Switchblade 600. Те могат да поразяват пехота и бронирана техника. 

"Ще дадем на Украйна оръжия, за да се бори и защитава през всички трудни дни, които ѝ предстоят", каза Байдън, цитиран от Асошиейтед прес.

Байдън говори часове след като украинският президент Володимир Зеленски отправи апел чрез видеовръзка към членовете на Конгреса на САЩ да окажат по-голяма помощ на неговата страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

3

alfakentavur

17.03 2022 в 11:43

Понякога е лесно да предскажеш бъдещето.
Путлер няма полезен ход. Както и да свърши войната след това ще продължат да скъсват Новия СССР със санкции. А и ЕС, и САЩ и ЮКей ще се надпреварват да помагат, да инвестират и да изградят наново Украйна. След това ще я приемат в ЕС.

-8580

1

Бой по празните раССийски кафи.