САЩ обвиниха Русия във "варварство" заради въздушните удари в Сирия

OFFNews 26 септември 2016 в 12:56 4830 3

Снимка Reuters

Посланикът на САЩ в ООН Саманта Пауър обвини Русия във "варварство“ заради въздушните удари над сирийския град Алепо.

Пауър направи изявлението по време на заседанието на Съвета за сигурност, на което трябваше да да се вземе решение за спиране на бомбардировките в Сирия. 

Русия и западните държави обаче не успяха да постигнат съгласие. 

По време на заседанието руският представител в ООН Виталий Чуркин и представителите на САЩ, Великобритания и Франция влязоха в открит конфликт. 

Американският представител в ООН обвини Русия във "варварство" заради ударите в Сирия, а представителите на Франция и Великобритания отправиха критики към Москва за подкрепата на военната офанзива на Башар Асад. 

Чуркин отхвърли обвиненията и напомни, че САЩ все още не са дали обяснения за загиналите над 100 цивилни в бомбардирания град Манбидж. 

"Сега можем да говорим за реанимиране на примирието само на колективна основа. Не ние трябва да доказваме нещо, а на нас трябва да докажат, че има искрено желание за отделяне на опозицията, която сътрудничи на САЩ, от джихадистите от групировката „Джебхат ан Нусра“. Тогава Нусра трябва да бъде разбита, а опозиционерите да станат част от политическия процес", подчерта Чуркин. 

На заседанието беше повикан да се изкаже и сирийският посланик. При това обаче посланиците на САЩ, Великобритания и Франция напуснаха залата в знак на протест.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12738

1

Mr Hivaga

26.09 2016 в 14:23

Отваряш wikipedia вътре пише приблизително колко цивилни са загинали в Ирак и Афганистан, Пакистан (удари доста и там има) за последните 15 години американски интервенции. Добавяме Либия на 50% и Йемен на 20% там и Франция и Саудитска Арабия си се вихрят и получаваме броят на цивилни жертви пичинени от САЩ респективно всички тези акции са с одобрението и от НАТО. Срещу тях може да се извадят цивилни жертви причинени от руснаците в Чечня, Грузия и на 50% Украйна. Горе долу това е картинката на конфликтите за последните 15 години и ще се види ,кой е ВАРВАРИНЪТ !