Вадят малко момиче изпод развалините след ударите в Сирия (видео)

OFFNews 23 септември 2016 в 16:43 8525 6

Снимка Independent

Малко момиченце беше изкарано изпод килограми отломки, паднали от сградите в сирийския град Алепо след ожесточени удари на сирийски и руски самолети цял ден в района. 

Медици и доброволчески екип са чули стенанията и са извадили тялото на момичето изпод развалините. Това показва във видео Independent. 

Гледката прилича на операция за изваждане на оцелели след земетресение, но в случая - война, причинена от хората, а не от природата. 

След като първо се разкрива косата на момиченцето, после и тялото му, медиците леко вдигат тялото и го отнасят в линейката, пише Independent. Засега не е уточнено какво е състоянието на детето и дали родителите му са оцелели след атаките. 

Сирийски и руски бойни самолети атакуват цял ден по въздуха контролираните от бунтовниците райони в Алепо.

Интензивните въздушни удари в Алепо започнаха, след като правителствените сили обявиха началото на офанзива за превземането на тези райони.

Според базираната в Лондон Сирийска обсерватория за правата на човека днешните интензивни бомбардировки са отнели живота на близо 30 цивилни, включително и на три деца, предава AFP.

„Най-малко 27 цивилни, сред които и три деца, бяха убити , а още няколко десетки бяха ранени при удари на руските самолети и на хеликоптерите на правителството срещу няколко контролирани от опозицията части на Алепо“, пише в изявлението на правозащитната организация.

Споразумението за спиране на огъня в Сирия, подписано от Москва и Вашингтон, изтече в понеделник и всички страни се обвиняват взаимно, че са го нарушили и че са попречили на доставките на хуманитарна помощ в обсадената от режима част на Алепо.

Първите дипломати на САЩ и Русия Джон Кери и Сергей Лавров ще се срещат в Ню Йорк за нови разговори за неговото възобновяване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9918

5

Пешо

24.09 2016 в 12:52

с едно-инчова боли повече

77927

3

El Commandante

23.09 2016 в 22:48

Чесъна по подобие на Асс Картър попадна в паралелна реалност, заеби...

11178

2

Крушата

23.09 2016 в 18:42

А защо ли преди не ни показваха подобни кадри!!!
Жалеха психиката ни, а пък то и при предишни въздушни удари примерно в Ирак, Либия, Афганистан просто е нямало подобни човешки трагедии.