САЩ наложиха санкции на Рамзан Кадиров

OFFNews 15 септември 2022 в 20:30 3559 5

Кадиров

Снимка БТА/АП

Чеченският лидер Рамзан Кадиров

САЩ наложиха нови санкции срещу руснаци и организации, сред които е и Рамзан Кадиров, съобщиха от американското министерство на финансите.

Новите санкции са насочени срещу 40 души и 32 организации, които са спомагали за постигане на целите на Москва в Украйна както преди, така и след началото на руската инвазия на 24 февруари, посочват от министерството.

Санкции се налагат в координация с Министерството на търговията, което въвежда нов контрол върху износа за Русия, и Държавния департамент - насочен срещу руската отбранителна и високотехнологична индустрия, се казва в изявлението, цитирано от Ройтерс.

Освен на чеченския лидер санкции се налагат и на съпругата му и три от дъщерите му, едната от които е министър на културата на Чечения.

Кадиров беше санкциониран от САЩ през декември 2020 г., а три години по-рано - през декември 2017 г., беше включен в списъка "Магнитски". Освен това той е санкциониран от Австралия, Канада, ЕС, Япония, Швейцария и Обединеното кралство.

"В момент, когато Украйна продължава да се бори за свободата си, днес предприемаме стъпки с цел да намалим още повече възможностите на Русия да превъоръжи армията си, да потърсим отговорност от извършителите на насилие, и още повече да изолираме финансово руския президент Владимир Путин", каза американската министърка на финансите Джанет Йелън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

5

поп Дръвчо

15.09 2022 в 23:13

Великото нацистко настъпление приключи къде миналия месец. Няма какво да се пише по въпроса.

Ахмат-Сила го боли, разбира се. Кой нормален руски олигарх си държи парите в Русия?

12073

2

IvanofRumen

15.09 2022 в 22:18

Очаквам САЩ да наложат санкции на нашия строител на Руски-Турски-Балкански поток.

10298

1

AntiZ

15.09 2022 в 20:53

Едно дронче за тоя ще свърши по-добра работа и от най-тежките санкции!