Путин направи герой на Русия палача на Рамзан Кадиров

OFFNews 26 април 2022 в 14:41 8009 3

Героите на Руската федерация се увеличиха с още един. Президентът Владимир Путин издаде указ, с който присъди званието "Герой на Русия" на Адам Делимханов.

"Делимханов е известен като личния палач на Рамзан Кадиров (също "герой" между другото). Той има на сметката си убийства на журналисти и опозиционни активисти", съобщи Nexta Live в канала си в Телеграм.

Адам Делимханов е бил депутат на Държавната дума, избран през декември 2007 г. в листата на партия "Единна Русия", зам.-председател на парламентарната комисия по федерация и регионална политика. Преди това - от юли 2006 г., е заместник министър-председател в правителството на Чеченската република. Бил е още командир на частен охранителен полк, който охранява нефтени находища и тръбопроводи в Чечения, през 2003 г. е работил в служба за сигурност на Ахмад Кадиров. 

На 18 ноември 2006 г. в Москва е убит бившият командир на батальон "Горец" подполковник от ФСБ Мовлади Байсаров. Ръководството на спецоперацията се приписва на Делимханов, освен това някои медии твърдят, че именно той е произвел контролния изстрел от личния си пистолет. Байсаров е смятан за личен враг на Рамзан Кадиров. Самият Делимханов отрича.

Адам Султанович Делимханов е роден на 25 септември 1969 г. в село Беной Ножай-Юртски район на Чеченско-Ингушката автономна съветска социалистическа република.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

4

офф бее

26.04 2022 в 17:29

куролачо, кефят ли те брадати мутри?

12278

1

Bai Tanas

26.04 2022 в 15:12

Браво! За извратеното джудже което се възбужда при вида на човешка кръв , да раздава награди така е абсолютно логично

 
X

Подкастът на OFFNews