Съпруга на руски войник: Кога Путин ще издаде указ мъжът ми да се прибере?

OFFNews 20 януари 2024 в 18:40 3088 4

съпруга на руски войник

Снимка БТА/АП

Съпруга на мобилизиран руски военен приканва детето си да положи цветя на Паметника на незнайния воин в Кремъл

Съпругата на руски войник отправи емоционален призив за връщането му от Украйна днес в предизборния щаб на президента Владимир Путин, предаде Ройтерс.

"Владимир Владимирович Путин е издал указ, че съпругът ми трябва да бъде там (в Украйна). Интересува ме кога ще издаде указ, че съпругът ми трябва да си е у дома", каза Мария Андреева. Тя се включи в спор с жена, която ѝ заяви, че руските войници в Украйна защитават родината и тя трябва да се моли за тях.

"И какво следва? Министерството на отбраната е похарчило парите си, сега трябва да изстискаме всичко от нашите момчета, да изкараме и последния живот от тях? Така че да се върнат при нас само като пънове?", заяви Андреева. "Какво ще ми върнат? Човек без крака, без ръце, болен човек? Не знаете ли какво се случва там?", попита реторично тя.

Виден руски свещеник отказа да се моли за победа над Украйна, отлъчват го от църквата

Размяната на реплики се състоя по време на посещението в предизборния щаб на Путин на малка делегация от "Пътят към дома" - организация на съпругите на войниците, която води кампания за завръщането им от фронта. При посещението се видяха гневът и отчаянието сред семействата на някои войници, тъй като войната продължава, а краят ѝ не се вижда след вече близо две години, съобщава агенцията.

През септември 2022 г. Путин мобилизира 300 000 резервисти в ход, който според него не е необходимо да се повтаря, тъй като стотици хиляди други са се записали доброволно като войници на договор.

Не/възможната победа на Русия

Миналия месец той заяви, че Русия е в силна позиция по цялата фронтова линия и ще продължи напред, за да постигне целите на своята "специална военна операция". Путин често се появява със семействата на войниците, включително с роднини на загинали в сражения, които е похвалил за тяхната саможертва и героизъм.

Андреева заяви, че не забелязва реакция от страна на властите по отношение на притесненията на съпругите на войниците и че е време да засилят кампанията си. Тя разказа пред репортери, че малката ѝ дъщеря страда от забавено развитие на речта заради отсъствието на баща ѝ.

Бруталните методи на руските комисари: Арести в метрото, набези на мигранти, извеждат наборниците насила от вкъщи

"Всички проблеми на семейството ми могат да бъдат решени само с едно нещо - демобилизирането на съпруга ми. Защото тя е съвсем различно дете, когато баща ѝ се прибере у дома."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

4

dolivo

21.01 2024 в 13:30

тази жена замина знаете за къде. детето и някъде другаде в семейство.

1005

3

eagle60

21.01 2024 в 10:40

Да, ужасно нещо е войната. За Путин хората са пешки, които могат да бъдат пожертвани в името на "висши идеали". 762 хиляди загинли руснака, още толкова ранени. Украинците страдат с повече жертви, защото руснаците избиват и цивилни. Мръсникът от Кремъл дебелосерски твърди самодоволно "бием се с НАТО". Надявам се да дойде момент скотското търпение на руснаците да се пречупи и руският аналог на фон Щауфенберг да терминира животеца на кремъликата гад!

1000

2

KREATOR

21.01 2024 в 00:25

Нещата вървят на там , че ако не я изпратят да полагерува за уронване престижа на непобедимая , то поне ще и стъжнят живота.

500

1

781000

20.01 2024 в 22:33

Няма да е скоро
 
X

Да помогнем на украинските деца!