Самолет изгуби част от крилото си по време на полет (снимки)

OFFNews 18 март 2014 в 18:30 4967 1

Крилото с отцепената обшивка. Снимка: Дейвид Уотърсън.
Крилото с отцепената обшивка. Снимка: Дейвид Уотърсън.

Самолет на авиолинии „Delta” изгуби част от обшивката на крилото си по време на полет между Орландо и Атланта.

Снимки на самолета с отцепения панел се появиха в социалните медии. На тях се вижда вътрешността на дясното крило с всичките му чаркове и механизми, открити на природните условия.


Говорител на авиокомпанията заяви, че „екипажът, като е разбрал за това, е съобщил за извънредното положение на въздушния контрол, докато са се насочвали за кацане, което им е дало време за набавяне на чист път за приземяване и е вдигнално на крак наземните екипи.“

Нито един от 179 пътника на борда и 6-членния му екипаж не е пострадал, съобщават от NBC. 


„Евронюз“ се свърза с г-н Уотърсън – човекът, който пръв е качил снимка на крилото онлайн:

"Седях на мястото, точно до панела, който изхвърча на някъде. И честно казано - бях удивително спокоен, както и всички на самолета. Нямаше никаква рязка промяна в посоката на полета, нито пък качеството на летене се промени по някакъв начин, не се появи турбуленция. Така че моето заключение, което споделих на човека до мен, беше следното: „Това не е добре.“ Очевидно в такава ситуация си притеснен и мисълта за разбиване ти минава през главата, но така и не почувствах истински, че полетът е застрашен. Не бях сигурен какво изтича през онези тръбички обаче... Първата ми мисъл беше за самолетно гориво, но после разбрах, че е било хидравлична течност", коментира пред "Евронюз" Дейвид Уотърсън – човекът, който пръв е качил снимка на крилото онлайн.


"Всички бяха доста спокойни. Според мен сдюардите и пилотите се справиха чуедесно със задачата да държат пътниците в течение за случващото се.

Държаха се професионално и ни информираха за всичко, смятам, че действията им допринесоха много за спокойствието ни."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!