Сълзотворен газ и "Молотов" на протеста в Атина

OFFNews 15 юли 2015 в 21:56 10629 22

Снимка Reuters

Над 12 500 души са се събрали на протест в Атина срещу гласуването на сделката на правителството с международните кредитори, предаде USA Today.

Правителството се е затворило в парламента, за да гласували дали да приеме пакета от мерки, или не, като за това има срок до полунощ днес.

През това време между полицията и протестиращите избухнаха сблъсъци, като органите на реда използваха сълзотворен газ срещу хората, които от своя страна хвърлиха по униформените коктейли "Молотов" и камъни.

Заради демонстрацията са затворени централните улици. Около парламента са концентрирани многочислени сили на гръцката полиция. В митинга участват комунистическият профсъюз ПАМЕ, лявата младежка организация АНТАРСИА, младежите на СИРИЗА и др.

Днес всички държавни служители в страната излязоха в 24-часова стачка срещу предвидените реформи. Мнозинството от депутатите на СИРИЗА пък се обявиха против плана за по-високи данъци, орязване на пенсиите и държавните бонуси, както и продажбата на голяма част от държавните предприятия.

Споразумението между преговарящите кредитори и гръцки представители беше прието този понеделник след дебати, продължили цяла нощ. Ако парламентът в Атина отхвърли споразумението, най-вероятно няма да има спасителен план за страната, тя ще фалира и ще излезе от еврозоната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!