Гръцкият зам.-министър на финансите подаде оставка

OFFNews 15 юли 2015 в 16:47 3191 2

Зам.-министърът на финансите на Гърция Надя Валавани е подала оставка, съобщи ТАСС, цитирайки телевизия Sky.

По данни на телевизията Валавани е подала оставка още в понеделник, но за това се съобщава едва днес.

В молбата си за напускане до премиера Алексис Ципрас Валавани е записала, че едно решение, което се взема под такъв натиск, каквото е решението за споразумение с кредиторите, не е добро нито за страната, нито за народа.

Щом гръцката делегация се връща вкъщи с обещания за реформи, които предизвикват отвращение – с мъртвородени мерки, които в рамките на всяка оценка от страна на кредиторите на прогреса на реформите, ще се поставя една и съща дилема – Гърция да отстъпи или да излезе от еврозоната, аз не мога да остана в правителството, подчертава зам.-министърът.

Оставката на Валавани идва в момент, в който гръцкият парламент предстои да гласува пакета с реформи, който Ципрас договори с кредиторите.

Това е втората оставка в Министерството на финансите на Гърция след референдума за това дали да бъдат приети предложенията на кредиторите. Ден след референдума, в който гърците казаха „Не” на тези предложения, оставка подаде финансовият министър Янис Варуфакис.

По-рано днес гръцкият депутат Лефтерис Авгенакис обвини Валавани, че преди въвеждането на контрол на движението на капитали в Гърция тя е изтеглила от сметки в банка на о-в Крит 200 хиляди евро. Валавани категорично отрече тези обвинения и заяви, че няма други сметки, освен сметката, по която се превежда заплатата й.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!