Quantcast

Салах Абдеслам трябвало да се взриви в Париж, но размислил

OFFNews Последна промяна на 19 март 2016 в 20:41 5404 3

Салах Абдеслам е трябвало да се самовзриви пред стадиона „Стад дьо Франс“ по време на атентатите в Париж на 13 ноември миналата година, но размислил.

Това е станало ясно по време на разпита на Абдеслам, извършен от белгийските следователи, съобщи прокурорът на Париж Франсоа Молен.

Абдеслам беше задържан от полицията снощи, а днес му бяха повдигнати обвинения за участие в терористично нападение и причиняване на смърт.

Белгийските власти обявиха, че са започнали разпити, като Абдеслам съдейства на полицията, но се съпротивлява срещу възможността да бъде екстрадиран. 

Една от целите на разпитите е да се разбере каква точно роля е играл Салах Абдеслам в атентата в Париж.

Неговият адвокат вече потвърди, че според Абдеслам той се е намирал в Париж по време на атентатите и е трябвало да се взриви, но не го е направил. 

Молен обаче подчерта, че „последните му показания, които трябва да се приемат с известна предпазливост, оставят неясноти по редица въпроси, по които Салах Абдеслам трябва да говори“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.03 2016 в 02:02

Тоя ще да е от "умерената опозиция", представител на "религията на мира", може пък жабарите да успеят да го "интегрират" успешно, кой знае.

19.03 2016 в 23:34

А, що? Да не би да се е стреснал, че току-виж небесния му приятел е въображаем и че не иска да става на кървава пихтия в негово име? Май има някакви зачатъци на интелект.

19.03 2016 в 22:43

Изпедерастели курви на отворено общество,да не забравите да излезете на прайд в подкрепа на тоя циганин,все пак и те имат права,нали бе ,гнусни помияри ;)?????