С протест и камъни посрещнаха имигранти във Финландия

OFFNews 25 септември 2015 в 13:08 9721 19

Снимка AP

Протест посрещна автобус с имигранти във финландския град Лахти през миналата нощ, съобщи ТАСС, позовавайки се на местни медии.

В автобуса са пътували 49 имигранти, сред които и семейства с малки деца.

Един от протестиращите, облечен в костюм на член на Ку-Клукс-Клан, започна да хвърля камъни по автобуса и по служителите на Червения кръст, които посрещат имигрантите.

При инцидента няма пострадали. Полицията е арестувала един от демонстрантите.

Акцията идва малко след обявяването, че на територията на бивша казарма в Хейнола ще бъдат настанени имигранти, преминали регистрационния пункт в Торнио.

Новият бежански лагер ще може да приеме 450 имигранти и ще се превърне в най-големия във Финландия.

Правителството на страната, в това число и премиерът Юхя Сипиля осъдиха случилото се в Лахти и подчертаха, че към такива действия не трябва да се проявява никаква толерантност.

Това не е първият протест срещу бежанците във Финландия. При предишни демонстрации протестиращите се обявиха против „незаконната и неконтролируема“ политика за прием на имигранти и поискаха оставката на кабинета.

По оценка на вътрешното министерство на Финландия в страната през тази година може да пристигнат около 30 000 имигранти, което е двойно повече от предварителните сметки.

В страната в момента има над 20 бежански лагера и се готви откриването на нови.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!