Руски журналист `мобилизира` сина на Дмитрий Песков. Песков-младши: Ще го уредим това на друго равнище

Красимир Крумов 21 септември 2022 в 19:09 46561 6

Дмитрий Песков и Николай Песков

Снимка The Insider

Дмитрий Песков и Николай Песков

Водещият на програмата „Популярна политика“, създадена от привърженици на Алексей Навални, Дмитрий Низовцев разигра в ефир сина на прессекретаря на руския президент Дмитрий Песков Николай и го повика във военното окръжие да му връчи призовка. Отговорът на Песков-младши беше повече очакван, отколкото изненадващ, описа ситуацията изданието "Инсайдър".

Дмитрий Низовцев се представи за военен комисар и съобщи на сина на кремълския глас, че има изпратена призовка и трябва да се яви на следващия ден в 10 часа за преглед.

„Трябва да разбера като цяло какво се случва и какви права имам. Утре да ме вземеш - повярвайте ми, нито на вас, нито на мен ми е нужно. Нямам проблем да защитавам родината си - но трябва да разбера целесъобразността на появата си там, говоря за някои политически нюанси.” – разясни на „комисаря“ Николай Песков. Той допълни, че не трябва да бъде отбелязван в документите като доброволец. „Както ми кажат, така ще постъпя. Ако Владимир Владимирович (Путин, б. р.) каже, че трябва да отида там, ще отида. Аз не съм редник."

Ето и стенограмата от водения разговор между "военния комисар" и сина на говорителя на Владимир Путин:

- Ало.
- Здравейте. Николай?
- Кой сте вие?
- Военното окръжие разговаря с вас. Можете ли да разговаряте сега?
- Мога.
- Добър ден, да. Хайде да не затваряте телефона, както правихте миналия път. Значи, Николай…
- А вие защо ми звъните и ми казвате почакайте?
- Защото г-н Николай Песков, аз мога да разговарям с вас така. Значи защо ви звъня: Днес ви беше изпратена повиквателна, в това число и в „Госсуслуги“ и на хартия е дошла при вас, а вие засега не сте се отзовал, а там беше написан номерът, на който трябва да позвъните и утре в 10 сутринта да се явите във военното окръжие. Първо – защо не се обадихте и, второ, ще дойдете ли утре във военното окръжие в 10 сутринта ви очакваме.
- Вие, това, в 10 сутринта утре аз, разбира се няма да дойда, вие сте длъжни да разбирате, ако звъните на г-н Песков доколко това не е съвсем правилно аз да се намирам там. Накратко, това ще го уреждам на друго равнище. Трябва да съм наясно какво да направя правилно.
- Интересна заплаха. А какво равнище, извинете?
- Защо заплаха, защо заплаха?
- Вие казвате, че на някакво равнище се каните да решавате.
- Да се посъветвам. Аз трябва да разбера въобще какво се случва и какви права имам.
- Случва се мобилизация Николай. Случва се мобилизация в Руската федерация. Надявам се, че следите новините. Не знам с какво равнище заплашвате, аз просто ви виждам името в списъка и, че трябва да ви позвъня.
- Защо да заплашвам, аз не заплашвам. Аз с вас съм изобщо на една страна, просто аз трябва да разбирам как и какво, трябва да се посъветвам, преди да дойда при вас.
- Николай, извинете ме мен, военния човек. Накрая искам да уточня, мога ли да сложа „тикче“ – „съгласен да отиде доброволец на фронта“?
- Не, не трябва да ми слагате такова тикче.

32-годишният Николай Дмитриевич Песков е правнук на легендарния съветски пълководец Семьон Будьони. Син е на Дмитрий Песков и Анастасия Будьонная, израснал е в Лондон и често използва фамилията на втория си баща Чоулз. В Англия попада в институт за млади правонарушители след кражба на мобилен телефон и е преминал курс за злоупотреба с алкохол и управление на гнева. През 2010 той, заедно с още двама мъже, е осъден за удар с юмрук в лицето на тийнейджър по време на грабеж на мобилен телефон на 15 месеца в превъзпитателна институция за младежи. От 11 март 2022 година е добавен в санкционния списък на САЩ, а от 15 март е и със забрана за пътуване до Великобритания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

860

6

Constanza

25.09 2022 в 20:01

Забелязвам, че редовните поддръжници на Путин оглушително мълчат тук.

-8580

5

Така като гледам не е той бащата. Палава съпруга е имал.

440

4

Джендо Джедев

21.09 2022 в 21:49

Тоя се е пръкнал след някоя екскурзия на родителите му в топлите страни... Но иначе не е паднал по-далече от сянката на бащицата си. Молодец!

1035

3

Niko Kolev

21.09 2022 в 21:29

Защо се чудите. Всички, които говорят за прелестите на руZZкий мир и срещу гейропа, запада и т.н., децата им са на Запад, парите са на Запад, имотите са на Запад. Властта им трябва, за да доят мужика и да пълнят шкафчета и чекмеджета. За мужика - гречка и боярищник.

10496

2

AntiZ

21.09 2022 в 19:49

Само да припомня, че на простака от правец, простакът от банкя му беше пазвантин.

10496

1

AntiZ

21.09 2022 в 19:46

Типичен постсъветски боклук! Синче на баща-палячо. Сещам се за един нашенски, славков се наричаше. На простака от правец внук. Пикаеше пред националната библиотека. За такива си има приказка:"от кратуна-кратунки, от маймуна-маймунки"