Quantcast

Корупция пробивала сигурността на летището в Шарм ел-Шейх

OFFNews Последна промяна на 08 ноември 2015 в 07:45 2597 3

Шарм

Снимка Архив

Изглед от летище Шарм ел-Шейх.

Авиационната сигурност на летището в курорта Шарм ел-Шейх е на застрашително ниско равнище, като проблеми има както сред персонала, така и в техниката, съобщава РИА Новости. А според БТА египетските власти са започнали разследване на целия персонал там.

От Шарм ел-Шейх на 31 октомври сутринта излетя за Санкт Петербург руският «Еърбъс» 321, който малко по-късно се разруши във въздуха и се разби в Синайската пустиня. 224 души загинаха в тази катастрофа - най-тежката в историята на руската гражданска авиация.

Разследването продължава, но все по-настойчиво се чуват съмнения, че причина за трагедията е бомба, прокарана в самолета на летището.

Не работи един скенер за проверка на багажа, са разказали пред АП седем служители на летището, пожелали да останат анонимни. Те многократно предупреждавали за това шефовете си, но апаратът не бил сменен.

Друг скенер – за преглед на багаж в товарната зона – често бил изключван «за икономия на електричество». Той обаче винаги действал, по време на проверки на мерките за сигурност.

Корумпирани полицаи проверяват пътниците, е разкрил служител, отговорен за сигурността на летището: «Дори не мога да кажа колко пъти съм намирал чанти пълни с наркотици и оръжие, чиито собственици са минавали край полицията само срещу 10 евро подкуп».

В Египет член на ръководството на Асоциацията на туристическите палати е признал пред РИА Новости, че за връщането на доброто име на курортите в страната е необходимо международни експерти да се произнесат по сигурността на летище Шарм ел-Шейх.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.11 2015 в 09:47

Направо е за учудване че до сега в Египет не се е случило подобно нещо.Просията е с няколко нива по-нагоре от корупцията в Египет.Навсякъде от най-обикновенните магазини, в туристически обекти,полицаите до държавни чиновници първо подават ръка за просия и после изпълняват услугата.От Египет
до която и да е страна благодарение на корумпирани служители които са в пъти по по най от балканските не бомба а атомна бомба могат да изпратят в багажното.Египет е много интересно място в световната туристическа класация.Много богата дори приказно богата но богатството е в много малка част от населението.От тук
просията и корупцията са неизбежни.Ако в Египет имаше средна класа нещата щяха да изглеждат по друг начин.Да се замислят и нашите управляващи ако мислят изобщо. липсата на средна класа до къде води и какви последици би имало за в бъдеще.

08.11 2015 в 09:35

Щом 'чиновникът' е в стая изборите мога да ги 'разгадая'. Мога и да ги реша, защото не греша. Щом има рима, значи е от 'прима'.

08.11 2015 в 08:06

Щом 'чиновникът' е в стая изборите мога да ги 'разгадая'. Мога и да ги реша, защото не греша. Щом има рима, значи е от 'прима'...