Quantcast

Русия оплю Нобеловите награди

OFFNews Последна промяна на 13 октомври 2014 в 12:00 7435 21

Снимка wikimedia

С всяка година присъждането на Нобеловите награди става все по-малко интересно. Мнозина с нескрит сарказъм говорят за политизиране на Нобеловия комитет и американския диктат, коментира държавното радио Голос России.

Радиото твърди, че "според повечето експерти" наградата за мир за 2014 г трябвала да бъде връчена на Едуард Сноудън. Но САЩ оказали безпрецедентен натиск върху Нобеловия комитет, за да блокират кандидатурата на Сноудън.

"Върхът на цинизма обаче стана присъждането на наградата за мир на Барак Обама през 2009 г. – „за огромните усилия за заздравяване на международната дипломация и сътрудничеството между народите”. Целят свят тогава се смя, членовете на Нобеловия комитет искаха да им бъде показан онзи уникален микроскоп, през който те са видели постиженията на Обама за заздравяването на мира" - коментира държавната медиа.

Не толкова отдавна Нобелова награда получи организацията под името „Европейски съюз”, което беше смешно. Мисля, че сега можем да очакваме всичко. Чак до присъждане на наградата за мир на „киевския майдан” - това пък е мнението на политолога Валерий Островски.

Според заместник-главния редактор на списание „Наука и жизнь” Дмитрий Зиков често нееднозначно е награждаването с Нобелова награда и в областта на точните науки: "Американците са големи майстори на рекламата и PR-a, те умело рекламират постиженията си. При това често възникват ситуации, като със сините светодиоди. Те са разработени от японци, но в тази работа Америка има част. Значи, всичко са направили американците. Където макар и някъде има американец, макар и ребром, веднага тази разработка, от гледна точка на американския PR, става американска".

Голос России изтъква и следното "за сведение: Лев Толстой е смятал за неприлично за един художник или учен да получава награди, още повече парични. По онова време той се отказал от Нобелова награда. След като разбрал, че Руската академия на науките го номинирала в областта на литературата за 1906 г., той изпратил писмо с молба, че се отказва. Или, както е написал Толстой, „ако това се бе случило, би ми било много неприятно да се откажа”. Молбата му била удовлетворена и наградата в крайна сметка била присъдена на италианския поет Джозуе Кардучи, който днес е известен само сред литературоведите"

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.10 2014 в 16:48

На калпавата ракета космосът й е крив. Та и на руснаците вселената им е крива.

13.10 2014 в 23:37

Мъкааа, мъка,
пак тоя гацо ми взе думите от устата(гъза де).
Я да ида да изгледам малко балкански "фотки".


Хахахахахахахахаха

13.10 2014 в 20:36

Като не са доволни от Нобеловите награди, рашките могат да си направят свои такива. Да включат и парични премии, както при Нобеловите (комунист да дава ... оле мале).
Могат например да дават награда на мир на името на Дзержински или пък в областта на науката на името на Лисенко.

13.10 2014 в 19:10

Откакто терориста Ясер Арафат и милитариста Барак Обама получиха нобелови награди "за мир", вече никой не гледа сериозно на това отличие.

Чудно как по тоя критерий не са го наградили още и Путин.

Смешници

13.10 2014 в 15:42

Трябваше на др.Путин да му връчат наградата за мир!!! Факт! Не всеки ден някой нахлува в чужда държава и отнема значителна част от територията и. Това не може да остане без награда. Направо свръхнагло фашистите (всички, които не са за Русия са фашисти по презумция) дали наградата на разни фашистки дейци за правата на децата. Какви права, какви деца?! Може ли да има нещо по възвишено и свещенно от личността на др. Путин?

13.10 2014 в 15:41

Евразийският съюз няма никакъв шанс да получи Нобел за каквото и да е ;) Американците били добри в рекламата и затова... бла,бла. Ами рекламирайте се и вие, бре! Кой ви пречи :))) Там е работата, че няма какво да рекламирате! Пък как крадете, стигане нямате. Преди доста години влизах в един руски сайт - абсолютно копие на яху;)Сега като им сложиха санкции, ревнаха за киселото грозде - първо оплюха Оскар-те, сега Нобел-ите. Ами направете си ваши, вместо да ревете против чуждите!

13.10 2014 в 15:28

Сталин е бил много хитър - обвиняваш другия в своите грехове и нямаш грижи, стоиш и му гледаш сеира как сеоправдава, че няма сестра. ;)

13.10 2014 в 14:36

Русия може да участва в надпреварата "Кой по малко данъци плаща"

ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМ АД – приход 7 639 339 000 лв (7 МИЛИАРДА 339 милиона или 10 % от БВП на България). Печалба – няма!!!!!!!!! За последните 6 години декларирания приход е 40 МИЛИАРДА ЛВ., но няма година, в която да са отчели дори една стотинка печалба. Вече са изхвърлили на улицата 15 000 българи, работещи в рафинерията.
ТИТАН МАШИНАРИ АД – приход 80 333 000 лв.(80 милиона), печалба – само 798 000 лв.
СОК КАМЧИЯ ЕАД –Едноличен собственик на капитала: ГРАД МОСКВА ЧРЕЗ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА МОСКВА, ДЕЙСТВАЩО ЧРЕЗ СВОЯ ОРГАН ДЕПАРТАМЕНТ ПО ИМУЩЕСТВОТО НА ГР. МОСКВА приход 23 000 000 лв. (23 милиона лв.), печалба – няма. Заб. – тук съуправляващ е Станка Шопова – ЦК на ДКМС.
ТРЕЙДНЕТ БЪЛГАРИЯ ЕООД – приходи 397 879 000 лв. (397 милиона лв) Печалба – 3 247 000 лв. или под 1 %.
ПРОМЕТ СТИИЛ АД (в борда има руснаци и украинци) – приходи 441 000 000 лв. , печалба – НЕ!!!
ЛУКОЙЛ БУНКЕР ЕООД – еднолична собственост на Руска Федерация. Дори в графата приходи резултатът е отрицателен, а за предни години при приходи от порядъка на 500 000 000 лв. печалба няма декларирана.
За сравнение - ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ ЕАД декларира приход от 423 000 000 лв. и печалба от 201 000 000 лв.
РОМФАРМ КОМПАНИ ООД (фирмата е българска) отчитат приход от 250 милиона лв. и печалба 154 милиона лв.
При фирмите с деклариран приход между 5 и 20 милиона положението е същото. Общо 21 на брой. При проявен интерес ще публикувам списък с имената им и данните от счетоводните им отчети. Търговски Регистър е публичен и всеки може сам да провери.
Руските фирми с годишен приход между 2 и 5 милиона са 20 на брой. Сред тях е и веригата Берьозка”. Деклариран приход за 2013 г. (добре, че има касови апарати, все пак) – 2 875 000 лв. Печалба – ха, сетете се сами?
Сред регистрираните като чуждестранни представителства с приход от 5 до 20 милиона са три руски фирми, но отново нито една не е декларирала и една стотинка печалба.
Към списъка прибавете и стратегическите предприятия като БТК, която стана руска собственост през 2012 г.БТК е декларирала приход за 2012 г. от 849 000 000 лв., но не е отчела и стотинка печалба.За 2013 г. все още не е декларирала печалба.
Добавете към списъка и онези руски образувания, които са регистрирани чрез подставени лица (като ТИМ например) и ще видите, че цели сектори на икономиката ни, освен енергетиката са руска собственост или в зависимо положение от Кремъл - вътрешния въздушен транспорт, речно плаване, вестници, електронни медии, ТЕЦ- ове, пивоварни, цели курортни комплекси и огромен брой хотели, зърнобазите в Добруджа, чрез които се рекетират зърнопроизводителите и се контролира и цената на хляба, МОЛ-ове... Да изреждам ли още???
30 % от икономиката на България е в руски ръце, а възвращаемост - ъ!
Към сметката с ограбването на България прибавете и факта, че държавата плаща най-скъпия руски газ, почти двойно по-висока цена от страни в Централна Европа като Чехия, Унгария, Германия...
Сещате ли се за каква корупция иде реч, за какъв целенасочен, планиран и дирижиран от Кремъл политически и икономически саботаж на икономиката на България иде реч. За каква руска гнусна ченгеджийница ?!?!?

13.10 2014 в 14:36

Нобеловият комитет за мир,след като стана свидетел на терористичната политика на администрацията на Обама, най–после се престраши да си поиска наградата обратно.Оттогава мина повече от месец,но"миротворецът"Обама, все още не е отговорил на посланието на комитета.

13.10 2014 в 14:35

Нека го кажем направо. Формени идиоти. Никой не ги бръсне, то няма и защо за нищо и сега са реват като сибирски мечоци.