Русия обмисля забрана за внос на чужда техника

OFFNews Последна промяна на 20 октомври 2014 в 19:14 8383 8

Руското правителство обмисля да забрани на държавните предприятия да внасят оборудване за автомобили и в областта на тежката индустрия, съобщи „Коммерсант“.

Забраната за внос ще засяга всички фирми, които имат над 50% държавно участие.

Идеята на промяната е на вицепремиера Игор Шувалов и на Федералната служба за управление на държавна собственост. Ако тази промяна бъде приета, тя ще влезе в сила до края на годината.

Според експерти фирмите в сферата на металургията и сходните индустрии няма да бъдат засегнати особено, тъй като в тях се използва предимно руска техника, а основната конкуренция е от производители от Китай.

Големите вносители на автомобили също няма да са особено засегнати, тъй като държавни фирми рядко купуват западни марки, уточниха специалистите.

Ако промяната влезе в сила обаче, това може да се окаже проблем за разработването на петролните полета в Якутия и северните области. От „Транснефт“ обясняват, че в този случай няма да могат да внасят качествени камиони, които да издържат на условията.

На 21 октомври влизат в сила и разширените санкции на Русия за внос на месо, мазнини, субпродукти и др. от страните в ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.10 2014 в 09:47

"На 21 октомври влизат в сила и разширените санкции на Русия за внос на месо, мазнини, субпродукти и др. от страните в ЕС." От цялата новина само това е факт към момента и не мисля ,че в Брюксел и се радват. С настъпването на зимата Русия ще затяга още повече обратните санкции. Имам чувството ,че Украйна е някаква уголемена версия на Македония, слепена от външни сили с територии взети от различни други държави и мразят пройзхода си също като македонците.

21.10 2014 в 00:00

Гацо,беееее....както салфетката и тоалетната хартия се различават по приложение,така и лозунгите...,не стават за уста и гъз...,ама то в землянката е тъмно и някой път стават грешки,нали :))))
Сменяйте ги тия лозунги,бе другари!

20.10 2014 в 23:43

Гацо каза!
Айдя я я я я, Офнйз пусна бакалницата за слухове – уляляля ... “Русия обмисля ...., брЯ, бря, и как “обмисля” бе офнюзци а... ега ти тъпня де ни пробутвате ...
Rebus sic standibus!
Гацо каза!

20.10 2014 в 20:17

Застрелваш се в крака и питаш околните: "Гадно ли ви е сега, при вида на кръвта ми, а?"

20.10 2014 в 20:03

Статии като тази правят сайта да изглежда като жълт вестник. Съмнявам се, че дори авторите вярват, че руснаците ще спрат вноса на чужда техника. На всеки трезвомислещ му е ясно, че няма как да стане това.

20.10 2014 в 19:35

Не само техниката -- и чуждите технологии трябва да забранят тези титани на мисълта и делото.

20.10 2014 в 19:31

Джуджето ще слезе ли от Бенца и ще се качи ли на Волга?

20.10 2014 в 19:27

Що им техника на рашняците, те си имат сърп и чук, е проблема е че и с тях не могат да работят!!!