Русия към САЩ: Моля, не бомбардирайте болници и сватби

OFFNews 16 януари 2016 в 15:40 7934 26

Снимка ТАСС

Мария Захарова, говорителката на руското външно министерство, посъветва коалицията срещу "Ислямска държава", водена от САЩ, да не нанася въздушни удари по цели, които са цивилни или хуманитарни, предаде ТАСС.

Думите ѝ са отговор на изказването на говорителя на Държавния департамент на САЩ Джон Кърби, че страната му би се радвала, ако Русия се съсредоточи върху предоставянето на хуманитарна помощ на сирийските граждани, а не върху „нанасянето на въздушни удари по сирийската опозиция“.

„Ние няма да бъдем против, ако САЩ и коалицията се съсредоточат върху подобряването на техниката на въздушните си удари, при което да не се целят в сватби и съоръжения на организацията „Лекари без граници“, написа Захарова във Фейсбук.

Кирби коментира, че досега не е видял Москва да доставя хуманитарни помощи на Сирия, на което Захарова отвръща, че е нормално Щатите да не забележат доставяната в Сирия от 4 години насам хуманитарна помощ, тъй като те виждат каквото им е угодно. Както в Украйна, когато на САЩ им се сторило, че в камионите от хуманитарния руски конвой има танкове, а не електрогенератори.

"Специално за колегата на следващия брифинг ще разкажа за помощите, които Русия доставя от няколко лета на сирийския народ. Няма да ме затрудни", допълва тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков