Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Русия блокира в ООН американските санкции срещу Северна Корея

OFFNews 06 юли 2017 в 20:35 11231 10

Снимка un.org

Русия блокира днес в ООН американска проектодекларация, призоваваща за "значителни мерки" срещу Северна Корея, която във вторник изстреля за пръв път междуконтинентална балистична ракета.

САЩ поискаха нови санкции срещу режима в Пхенян и разпространиха проектодекларация с предложение да бъде приета от 15-те държави членки на Съвета за сигурност на ООН.

Русия обаче отказва да подкрепи текста с мотива, че не е установила дали действително става дума за междуконтинентална ракета, съобщи дипломат от съвета пред АФП.

Текстът осъжда остро ракетното изпитание и подготвя почвата за проекторезолюция за налагане на по-тежки санкции на Северна Корея.

Но според заместник-постоянния представител на Русия в ООН Владимир Сафронков нови санкции "няма да решат проблема".

"Опитите за икономическо задушаване на Северна Корея също са неприемливи, защото милиони севернокорейци имат нужда от хуманитарна помощ", добави той.

"Изстрелването от Северна Корея на междуконтинентална балистична ракета е явна и недвусмислена военна ескалация", каза вчера на извънредно заседание на Съвета за сигурност, посветено на темата, постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли.

Тя предупреди, че Съединените щати ще предприемат всички подходящи мерки, за да спрат севернокорейската ядрена и ракетна програма, като дори ще използват сила, ако се наложи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

10

Hissarion

07.07 2017 в 09:38

Като имат да делят нещо да се срещат да го разделят. Санкции и заплахи само ескалират напрежението. Тук Русия е права, че страда само населението на КНДР, а то по принцип няма думата.

14048

8

voododoll

07.07 2017 в 05:25

Съгласен съм с Русия. Санкции няма да помогнат. Тъпчеш народ дето е вече значително натъпкан в кучи гъз. Правителството им им Ким се финансират заобиколно, санкцийте нито ще намалят нито спрат потока от пари натам...

23293

7

Стефан

07.07 2017 в 02:12

Медицински факт. Но пак не е повод за радост.
На мене ми е паралелно. Първо стрелях по хора, чак после наистина целунах момиче. После имаше и други случаи. На секс, разбира се, какви ти патрони. А още съм жив, и ми е все тая.
Знам как смърди там, лошо е. Не трябва война, даже толкова далече. Моли се да няма.

23293

5

Стефан

07.07 2017 в 00:38

Вие па кво квичите радостно ...
Американците да го духат - хубаво. Обаче там каква матрьошка е ...
Ким-чи яли ли сте? Не ви и трябва. И не вярвайте, че война там, ще ни отърве от война тук. През 30-те не е успяла, няма и сега.
Верно ли я искате?

63994

2

Red or Dead

06.07 2017 в 20:57

СЛАВА РОССИИ И ВЕЧЕН ЖИВОТ НА ВЛАДИМИР ВЕЛИКИ...
 
X

Подкастът на OFFNews