Ким Чен Ун: Балистичната ракета е подарък за американските копелета за Деня на независимостта

OFFNews 05 юли 2017 в 08:08 16949 7

Изстреляната междуконтинентална балистична ракета е подарък за "американските копелета" по случай Деня на независимостта, е заявил лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун, цитиран от официалната информационна агенция на страната. 

Американските копелета няма да са никак доволни от подаръка, изпратен им по случай 4 юли, казал Ким Чен Ун, информира АФП, цитирана от Фокус. Избухвайки в смях, Ким Чен-ун добавил, че "трябва да изпраща на САЩ подаръци от време на време, за да ги изважда от скуката“. 

Правителството на Япония смята, че обхватът на балистичната ракета, изстреляна вчера от КНДР може да превиши 5500 км., предаде РИА Новости. Според японското министерство на отбраната ракетата е преодоляла 933 км. и е паднала на 300 км. от крайбрежната японска префектура Акита. 

От администрацията на Доналд Тръмп потвърдиха, че изстреляната вчера междуконтинентална балистична ракета действително може да стигне територията на САЩ. 

Държавният секретар Рекс Тилърсън определи атаката като "нова ескалация на заплахата" и добави, че Вашингтон никога няма да приеме атомното въоръжение на Северна Корея. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

4

Denis Rizanov

05.07 2017 в 12:54

Културен човек. Прави им подаръци по случай националния им празник, а те... тъпи краваристанци! Заплашват го с военни удари.
Къде по света злобните кравари не са диваци и варвари? Даже и в северната провинция на дребнобритания - Канада се държат по същия начин!

14355

2

neverland

05.07 2017 в 09:24

Въпросът е дали смехът му не е или няма да се превърне в истеричен такъв :)