Ройтерс: Следващите 48 часа критични за Тръмп

OFFNews 03 октомври 2020 в 20:32 12422 1

Президентът Доналд Тръмп още не е поел по пътя към възстановяването от COVID-19 и някои от жизнените му показатели през последните 24 часа са били много обезпокоителни, е заявил пред Ройтерс източник, запознат със ситуацията.

Според източника, настоял за анонимност, следващите 48 часа ще са критични за лечението на президента.

Асошиейтед прес цитира същите думи, като според агенцията те са на шефа на администрацията в Белия дом Марк Медоуз.

Според друг, неназован източник на АП, още преди приема си в болницата Тръмп е получил кислородна терапия.

Тази оценка се разминава с казаното по-рано днес от лекаря на държавния глава на пресбрифинг. Тогава бе съобщено, че президентът се чувства добре и е заявил готовност да бъде изписан още сега.

Доналд Тръмп бе приет във военна болница край Вашингтон малко след като даде положителен тест за коронавируса в петък. С С коронавирус е и съпругата му Мелания, но те "се възстановява в Белия дом", съобщиха оттам.

По-рано днес лекарят на Белия дом Шон Конли каза пред репортери, че президентът не е на кислородна терапия и няма затруднения с дишането, а приемането му в болница е било превантивно. Там той продължавал да работи в специален апартамент. Д-р Конли не даде прогноза кога ще бъде изписан Доналд Тръмп, но обяви, че е започнало 5-дневно лечение с експерименталния препарат ремдезивир.

Самият Доналд Тръмп се включи и днес с коментар в Туитър, като благодари на медицинския персонал в лечебното заведение, където е настанен. "Лекарите, сестрите, всички във великата болница „Уолтър Рийд“ и други от също толкова страхотни институции, които се присъединиха към тях, са невероятни! През последните 6 месеца е постигнат огромен прогррс в борбата с тази чума. С тяхна помощ се чувствам добре“, написа Тръмп в Туитър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews