Разследващи сваления в Украйна самолет откриха части от ракета „Бук"

OFFNews 11 август 2015 в 16:26 5586 14

Снимка ТАСС

Международните експерти, които разследват трагедията със сваления над Украйна самолет, са открили отломки, възможно от ракета „Бук“. Според разследващите именно такава ракета е свалила малайзийския самолет в Донбас.

На мястото, където е паднал самолета от полет MH17, са открити отломки от ракетоносител. Възможно е те да са част от ракета „Бук“, обявиха от Съвета за сигурност в Холандия, където се изследват откритите отломки.

Те представляват особен интерес за разследването, тъй като могат да дадат отговор на въпроса кой е виновен за падането на самолета.

За момента връзката със свалянето на самолета и откритите отломки не е установена, допълват разследващите.

Различни международния експерти ще изследват частите. В екипа са включени представители на Холандия, Украйна, Малайзия, Австралия, Великобритания, САЩ и Русия.

Пътническият самолет „Боинг“ на малайзийските авиолинии с 298 души на борда беше свален над Източна Украйна.

Украинските власти обвиниха за свалянето на самолета проруските бунтовници и Русия. Москва и Донбас пък обвиниха украинската армия за свалянето на самолета.

Според предварителния доклад за причините за катастрофата беше посочено, че именно ракета „Бук“, доставена от Русия, е свалила майалйзийския самолет.

Окончателният доклад трябва да излезе през октомври. В него обаче няма да бъде посочено категорично кой е виновен за катастрофата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!