Разплаканото от Меркел дете ще може да остане в Германия

OFFNews 19 юли 2015 в 18:31 6335 8

14-годишното палестинско момиче, което германският канцлер Ангела Меркел разплака в ефир, ще може да остане в Германия.

Това увери германският министър за миграционните политики Айдан Йозгуз, цитиран от „Кориере дела сера”.

14-годишната Рийм Сахиул – бежанец от Палестина, се срещна с Меркел по време на форум в Рощок и разказа в ефир на много добър немски, че със семейството си чакат да получат разрешение да останат в Германия, но могат да бъде депортирано по всяко време, защото им е дадено само временно убежище.

Меркел обаче заяви, че Германия не може да приеме всички бежанци и някои от тях ще трябва да си отидат.

Това разплака детето, а германският канцлер започна да го утешава. "О, хайде" - каза тя, като се приближи до тийнейджърката и започна я да гали по рамото - "справяш се наистина блестящо".

Записът от форума беше качен в интернет и навлече на Меркел много критики и обвинения, че е била безчувствена.

Министърът по миграционните политики подчерта, че не е запознат с личната ситуация на Рийм Сахиул, но тя говори отличен немски и живее от известно време в страната, така че тя вероятно ще може да остане в Германия.

Именно заради хора като нея променихме законите, за да дадем перспектива на младите хора, които са интегрирани, подчерта Йозгуз.

Новият закон, който трябва да влезе в сила до края на лятото, предвижда младите чужденци, които са живели в Германия най-малко 4 години без прекъсване, да могат да получат разрешително за пребиваване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови