Ангела Меркел разплака в ефир палестинско момиче (видео)

OFFNews 16 юли 2015 в 20:30 17668 24

Снимка wikimedia

Канцлерът на Германия Ангела Меркел бе сериозно критикувана в медиите и социалните мрежи днес, след като разплака в ефир младо момиче - бежанец от Палестина, съобщава в. "Индипендънт".

Момичето беше част от група ученици, събрани в Росток за появата канцлера. Рийм, както е името на момичето, сподели, че живее в Германия със семейството си, след като са се преместили от лагер за бежанци в Ливан, но могат да бъдат депортирани по всяко време, тъй като им е дадено само временно убежище.

"Не знам колко време мога да остана тук, не знам и какво ще е бъдещето ми", каза Рийм на немски.

"Наистина искам да уча в Германия - не е честно да наблюдаваш как други хора се радват на живота си, докато ти не можеш да се радваш на своя".

Докато отговаряше на въпросите относно правителствената програма за бежанците, Меркел веднага смени посоката на разговора:

"Разбирам те и все пак трябва да кажа... понякога политиката е трудна работа", каза тя на Рийм.

"Ти си много добър човек, но знаеш, че там има хиляди, хиляди хора в лагерите за палестински бежанци в Ливан и ако аз кажа "Всички може да дойдете", както и "Всички вие от Африка можете да дойдете", то ние няма да се справим".

Когато канцлерът започна да говори отбранително относно нейната правителствена политика за предоставянето на убежища, тя забеляза, че Рийм е започнала да плаче.

"О, хайде" - каза тя, като се приближи до тийнейджърката и започна я да гали по рамото- "справяш се наистина блестящо".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!