Ранени депутати след бой във венецуелския парламент

Вероника Шербанова 01 май 2013 в 10:01 1476 0

Опозиционерът Хулио Боргес след боя във венецуелския парламент, Снимка: BBC
Опозиционерът Хулио Боргес след боя във венецуелския парламент, Снимка: BBC

Няколко депутати пострадаха, след като управляващи и опозиция се сбиха във венецуелския парламент, съобщиха световните медии.

Според депутатите от опозицията до боя се стигнало, след като им отказали правото да се изкажат, докато не признаят новия президент на Венецуела Николас Мадуро.

Решението предизвикало гнева на противниците на Мадуро и не след дълго се стигнало до безредици и побой. По думите на депутатите, защитаващи правителството, опозиционерите започнали боя.

„Могат да ни бият, да ни хвърлят в затвора, да ни убият, но ние няма да продадем нашите принципи. Напротив, случилото се ни дава повече сили“, заяви депутатът Хулио Боргес.  

Наследникът на починалия Уго Чавес Николас Мадуро положи клетва за президент на страната на 20 април. 50-годишният Мадуро беше избран за президент с 50,8% от гласовете на изборите на изборите миналата седмица. Неговият опонент Енрике Каприлес събра 49,06% от гласовете.

Резултатите от изборите обаче не бяха признати от опозицията и от правителството на САЩ, които поискаха ново преброяване на гласовете. Националната избирателна комисия на Венецуела обаче отказа. Върховният съд също призна изборите за валидни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови