Путин: Ще унищожаваме всички, които ни заплашат в Сирия

OFFNews 11 декември 2015 в 15:10 8578 9

Руският президент Владимир Путин нареди да се действа крайно остро, ако руските военни в Сирия бъдат заплашени.

„Всички действия на бойната авиация ще стават под прикритието на изтребители. Нареждам да се действа пределно остро. Всеки, който заплашва руските военни или нашата наземна инфраструктура, ще подлежи на незабавно унищожение“, подчерта Путин, цитиран от РИА Новости.

Путин намекна и за нови провокации срещу руските военни.

„Искам да предупредя тези, които отново се опитват да организират някакви провокации срещу нашите военни. Вече сме взели допълнителни мерки по обезпечаването на безопасността на руските военни и авиобазата. Тя е подсилена с нови средства за противовъздушна отбрана“, допълни руският президент.

Путин призова да се развива сътрудничеството с държавите, които са заинтересовани от ликвидирането на „Ислямска държава“.

Той подчерта, че Русия помага в Сирия не само на правителствените сили, но и на Свободната сирийска армия, която се бори против Башар Асад. Путин обясни, че се оказва помощ на бунтовниците чрез боеприпаси, оръжия и материална подкрепа.

При началото на военната операция в Сирия Русия не признаваше съществуването на Свободната сирийска армия.
Едва в края на октомври руският външен министър обяви, че страната е готова да подкрепи и сирийската опозиция, в това число и Свободната сирийска армия.

Междувременно Москва бе силно критикувана за това, че удари в Сирия са насочени не само към „Ислямска държава“, нопоразяват обекти и на бунтовниците, като така помагат на Асад да остане на власт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!