Quantcast

Путин нареди тренировка за нанасяне на ответен ядрен удар

OFFNews Последна промяна на 08 май 2014 в 15:43 20857 40

Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин нареди провеждането на тренировка за нанасяне на ответен масиран ракетен ядрен удар, съобщи РИА Новости.

Учението е било планирано през ноември миналата година и се проведе в четвъртък.

Тренировката беше наблюдавана от Националния център за управление на отбраната от президентите на Белорусия - Александър Лукашенко, на Армения – Серж Саргсян, на Таджикистан – Емомали Рахмон, и на Киргизия – Алмазбек Атамбаев.

По време на тренировките е проверена готовността на ракетните войски и артилерията, авиацията, както и отговор на масиран ракетен удар с ядрено оръжие и система за противоракетна отбрана. 

Военните изпълниха успешно учебно-боеви задачи. Ядрените сили демонстрираха способност за пускане на междуконтинентални балистични ракети в най-кратки срокове, обяви министърът на отбраната Сергей Шойгу.

По време на тренировката е имало забавяне на изпълнението на задачи от новата установка ТОС-1 „Буратино“, която стреля до 3 км с 220-милиметрови неуправляеми реактивни снаряди.

По заповед на Путин проблемите при оперирането с установката ще бъдат отстранени.

Шойгу обяви, че е планирано увеличаване на потенциала на руската армия чрез закупуване на нова техника – до 2016 г. ракетното въоръжение ще бъде обновено със съвременни образци до 80%, а до 2021 г. - на 100%.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.05 2014 в 07:54

До 38 o_sando

Санде,

a добро ти утро.

Гледам снощи още си писал.
Арно ама щом :

"швейцарецо на крака му отиде на тупин да му рече, че банковата тайна и гаранция... тютюююю... отУете, та се не виде..."

не си ли помисляш,че щом е така бая народ от всичкия свят ще си рече :

" Да ви пикам на швейцарските банки тогава".

И тогава що ще стане с тензи банки и в някаква степен и със самата Швейцария?

09.05 2014 в 00:06

Сандо_О,
бих се метнал на шорт опции(тримесечни).
Злато и пшеница - по равни суми.
Нема как да се изгуби.
Злато ще потече на запад, пшеница на изток.
Хахахахахахахахахахахахахаха

09.05 2014 в 00:05

Понеже ОФФците мълчат по въпроса и аудиторията не знае за какво става дума:

Информацията е, че 27 моряци от свръхмодерния US есминец "Доналд Дък" са подали рапорти за уволнение след като руски СУ-24 прелетял 12 пъти ниско над палубата и им причинил тежък емоционален и психически стрес, което предизвика небивал интерес и множество коментари.

В следствие на руската акция, 27 американски моряци са депозирали молби за напускане на служба по собствено желание. Войниците да подали рапорти за оставка, като обосновават действието си с това, че „нямат намерение да излагат живота си на опасност".

Пентагонът направи изявление по този повод, в което се твърди, че руски фронтови бомбардировач Су-24 е прелетял в събота няколко пъти близо до ескадрения миноносец "Доналд Дък" в Черно море, като имитирал бойна атака.
Представителят на Пентагона полковник Стивън Уорън коментира за "Ройтерс", че руският бомбардировач е прелетял 12 пъти на малка височина недалеч от американския мононосец.

Той определя въпросните маневри като "застрашителни" и "недопустими", защото те „деморализирали личния състав на кораба и повлияли негативно върху общия психологически климат сред военнослужещите".

Корабът е патрулирал водите в западната част на Черно море, когато се е случил инцидентът. Сега плавателният съд е акостирал в румънско пристанище, а членовете на корабния екипаж преминават необходими процедури с психолог, за да се възстановят след преживения стрес.
"Доналд Кук" е третият поред кораб от ВМС на САЩ, изпратен в Черно море в последно време.

Според международните морски договори американски кораби нямат право да се намират в Черно море повече от 14 денонощия, а превишаването на този срок дава законно право на Русия да извърши ракетна атака и да унищожи въпросните кораби, без да обявява война. Понеже знаят за тази възможност, членовете на екипажите и командирите на американските кораби изпитват опасения за живота си.

Пентагонът обеща да повиши застраховките им от 1 милион на 3 милиона долара - но, така или иначе, това успокоява малцина, понеже шансовете да се оцелее в открито море и след това да се получи застраховката са малко, а на мъртвия моряк пари просто не му трябват.

Именно поради това есминецът "Доналд Дък" беше принуден да тръгне на това плаване с неокомплектован личен състав. Уволнението на още 27 членове на екипажа, след които вероятно ще последват и други, заплашва с провал успешното изпълнение на поставените му задачи.

08.05 2014 в 23:50

... щастлив си ти, колекторе, че не си наясно със ситемите на чикагската борса... финансовиte(гъзобрък)деривати, делта-нулеви хедж стратегии, петимата "гърци", пунктове, пипсове, форуъдпойнтс, фючърсконтрактЗ експирейшънЗдейс... и секви други капитализтически шашмънии... дет се вика, швейцарецо на крака му отиде на тупин да му рече, че банковата тайна и гаранция... тютюююю... отУете, та се не виде... а той за некви ... абе...

... хахахахахахахаха

08.05 2014 в 23:25

До 34 o_sando

Санде,

за последно тази вечер.

"... на всички беше ясно, че самолетчето е без въоръжение..."

Да беше без въоръжение, но с контейнер на системата за РЕБ "Хибини".

Чао и лека. И лягай вече. До утре евинтуално.

08.05 2014 в 23:20

... наздраве МечОК... :)

... от искъро по-глибоко нема... епа нема!...

... хахахахахахахахаха

08.05 2014 в 23:12

Хахахааха, ми то с тва хуярене, заприличахме на факин блядски форум тука.
10Х за разбирането.

Иначе шопския върви най-добре. Няма мягкий знаци много.
Хахахахахахахахахахахахаха

Наздраве Сандо_О!

08.05 2014 в 22:57

... само гледаха как прелита над тях 12 пъти руския Су-24

... де па и ти не се надувай...

... на всички беше ясно, че самолетчето е без въоръжение...

... хората се притеснили за прането на простора... ако изобщо историята е факт... ммм?

08.05 2014 в 22:56

До 30 o_sando

Санде,

лека ти нощ. И аз лягам. До утре.

А, и утре гледай да гледаш парада.
9.00 Красная площадь наше време.

Аз не съм на работа и ще го.

Лека.

08.05 2014 в 22:53

aye aye, Sir!

... на будущее не будем хуяриться столь часто, аж на вообще!

... ам разбира се ве, МечОК... ше си караме на "нашенски"... каквото и да значи това!... само нема да се мръщиш...

... хахахахахахаха