Путин нареди тренировка за нанасяне на ответен ядрен удар

OFFNews 08 май 2014 в 15:43 21584 41

Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин нареди провеждането на тренировка за нанасяне на ответен масиран ракетен ядрен удар, съобщи РИА Новости.

Учението е било планирано през ноември миналата година и се проведе в четвъртък.

Тренировката беше наблюдавана от Националния център за управление на отбраната от президентите на Белорусия - Александър Лукашенко, на Армения – Серж Саргсян, на Таджикистан – Емомали Рахмон, и на Киргизия – Алмазбек Атамбаев.

По време на тренировките е проверена готовността на ракетните войски и артилерията, авиацията, както и отговор на масиран ракетен удар с ядрено оръжие и система за противоракетна отбрана. 

Военните изпълниха успешно учебно-боеви задачи. Ядрените сили демонстрираха способност за пускане на междуконтинентални балистични ракети в най-кратки срокове, обяви министърът на отбраната Сергей Шойгу.

По време на тренировката е имало забавяне на изпълнението на задачи от новата установка ТОС-1 „Буратино“, която стреля до 3 км с 220-милиметрови неуправляеми реактивни снаряди.

По заповед на Путин проблемите при оперирането с установката ще бъдат отстранени.

Шойгу обяви, че е планирано увеличаване на потенциала на руската армия чрез закупуване на нова техника – до 2016 г. ракетното въоръжение ще бъде обновено със съвременни образци до 80%, а до 2021 г. - на 100%.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!