Путин: Кризата с КНДР може да доведе до глобална катастрофа

OFFNews 05 септември 2017 в 11:35 3603 4

Владимир Путин

Всеки друг път за уреждане на ситуацията около КНДР освен преговорите може да доведе до глобална катастрофа, заяви руският президент Владимир Путин по повод кризата със Северна Корея и силно обтегнатите й отношения със САЩ.

Според руския държавен глава евентуални военни действия в тази криза могат да доведат до катастрофални за планетата резултати и огромни човешки загуби. Затова преговорите трябва да се водят с мирни средства, посредством диалог, посочва той.

Нагнетяването на военна истерия около КНДР е безсмислено и води до задънена улица, заяви Путин на форума на БРИКС в Китай.

Коментарът му дойде веднага след появила се информация, че севернокорейският лидер Ким Чен Ун подготвя да изстреля нова ракета, а на територията на Северна Корея е забелязано транспортирането на междуконтинентална балистична ракета в посока западното крайбрежие на страната. Отговорът на САЩ бе, че Северна Корея си "проси война" и макар Америка да не иска такава, търпението й не е ограничено.

Транспортирането на ракетата е започнало вчера - ден след като Северна Корея извърши шестия си ядрен опит. Операцията се провежда през нощта с цел избягване на нейното следене.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews