Quantcast

Путин призова Киев за мирни преговори

OFFNews Последна промяна на 01 септември 2014 в 07:31 5844 13

Руският президент Владимир Путин призова Киев към по-скорошни мирни преговори с Новорусия, като отчете необходимостта за възстановяване на инфраструктурата, пише ”Взгляд”.

Петро Порошенко може напълно да се съгласи с тях на фона на настъплението на опълченците, смятат експерти. Според тях истинските мотиви на Киев да седне на масата на преговорите може далеч да не са мирни.

„Трябва да се стремим към реализация на плана, за който се договорихме. Необходимо е веднага да пристъпим към съдържателни преговори и не по технически въпроси, а по въпросите на политическата организация на обществото и държавността в Югоизточна Украйна с цел безусловно подсигуряване на законните интереси на хората, които живеят там”, заяви Путин.

Междувременно стана ясно, че САЩ ще продължат да изпращат военна помощ за Украйна, предаде УНИАН.

Последните доставки включват шлемове, устройства за обезвреждане на боеприпаси, радиоприемници, бронежилетки, индивидуални аптечки, спални чували и куртки.

В близките седмици в Украйна ще бъдат изпратени прибори за нощно виждане, бронежилетки и допълнителни радиостанции.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.09 2014 в 12:41

Типичен комунист в действие. Създава проблема а после няма такъв артистизъм. Създаваш проблема, навлизаш в суверенна държава с преоблечените си войници, като да се направиш на ни лук ял - ни лук мирисал. Няма такава измет като комунистите.

01.09 2014 в 10:53

милия, вече сгази лука. Ще получи това, което си търси, а временно отношението към него ще бъде като към камикадзе - трябва да се внимава защото малоумника може да ви погуби и двамата.

01.09 2014 в 10:48

А бе, кво стана с Боинга???

Офф-ци, що не пишете вече бе, офф-ци??? Не е интересно ли? То верно, че има западно информационно мълчание по темата, след като 30 минути след падането му, ТЕ знаеха кой е виновен... ама все пак, излиза по нещичко... пък не пишете.

тцъ тцъ... офф-ци, вие да не манипулирате случайно?
:)

01.09 2014 в 10:14

DSC правилно описва исторически нещата,което води до другото питане!Защо аджеба Путья нарича Новорусия почти цяла Украина,че и Приднестровието?Киликандзер,прав си само в едно...а то е че още в управленито са проруски олигарси и най откровени предатели и бандити!Колкото до армията!!Първо,сега се бият само някои от спецчастите на СБУ и доброволчески формирования!!Второ,ако се вкара армията,светът спира помощите и подкрепата!!Трето,Путья само това чака,за да оправдае нападението над Украйна!!И четвърто,руснаците върнаха оръжието на украинците от Крим в насипно и негодно състояние!!Пето,ако не бяха предателите генерали,да позволят джуджето да изпрати войски в Крим,сега тая криза въобще нямаше да съществува!Там имаше 35000 добре въоръжена армия!Сега я няма!

01.09 2014 в 10:07

Време е вече КГБ да възстанови помощта за прокомунистическите възстанници в Мексико и да започна да финансира проруски НПО в Канада. Щото са пиндосите много са се разпрострели извън техния си регион.

01.09 2014 в 10:01

За schuler – не си написал с какво те притеснява “Новорусия”?!?!?
Повече трябва да те притеснява това, което ще измисли и приложи към нас новия турски премиер Давутоглу. Че този е умен, та умен, пък и има план, пък има и турско население в БГ, пък и зад Давутоглу стоят 80 млн турци. Новорусия и Русия са далече, притеснявай се за близката опасност – нова Турция. А тази опасност е днес и до нас – съвсем близо до нас, а и в самата БГ.
И този пък няма да има руска армия да ни спасява от турците. И руски император да плати на султана (сега на Давутоглу) мизата от 6 млн златни жълтици за независимостта на БГ (след манифеста на князчето Фердидант Русия плаща на султана).

01.09 2014 в 09:15

schuler: "У нас петата колона е също толкова силна. Нашият шанс е, че нямаме обща граница с Русия и сме в ЕС и НАТО, иначе щеше да сме на същото положение като тях."

Няма спор. Досега вече Сидеров и Бареков да са отцепили народно-патриотични региони а Станишев да се моли на Путин да остави поне София с марионетно правителство а да не я окупира и нея, а Ердоган бързо да "спаси" Кърдажалийско от "руски чистки" и дотам...

01.09 2014 в 09:10

Новорусия са се наричали пустите степи от Бесарабия до Днепър, северно от Крим и на юг от Запорожието, които империята е завладяла по времето на Екатерина. Там след изтласкването на кримските татари е заселено казашко и българско население. Казаците са от Запорожието и са заселени севрно от крим и около новооснования град Одеса(по античното име на Варна, щото руснаците толкова са познавали местата на античните градове) а българите са от териториите, които периодично са окупирани от руска армия при непрекъснатите война с османците и след това са обезлюдявани, като населението заедно с отстъпващите руснаци е завличано отвъд Дунав и заселвано в пусти диви земи, за да ги об;агороди- в случая- по границата с Бесарабия, а после о в самата бесарабия. Не случайно булгарите се заселват на места, където местното население им е исторически и културно близко, макар и от друга религия и с друг език- при кримските татари в бесарабия,(които сами се наричат кримски Българи или черни Българи), в Банат- при католици от средновековен български произход и т.н. Името Новорусия доказва, че тези земи не са руски, а са КОЛОНИЗИРАНИ, както Нова Англия и тн.Тоест- Путин възражда един колониален призрак в Европа, последната империя от средновековен тип в света, заедно с Китай, която още не е паднала или поне има претенции за възраждане. Всичко това ще приключи както може да се очаква- с катастрофа и разпадане на Руската федерация9кочто е федерация само на хартия) Така Жолжските, Кавказките, Сибирските и Кримските Българи, отноо ще са свободни и сами ще решават съдбата си. Всяко зло за добро.

01.09 2014 в 09:01

В други Не!Новини:

Лидер на ISIS призовава отрязаната глава на Американския журналист на мирни преговори и разрешаване на ситуацията по мирен път.

01.09 2014 в 08:47

Може и така да е , но това само означава, че Украина има нужда от помощ. У нас петата колона е също толкова силна. Нашият шанс е, че нямаме обща граница с Русия и сме в ЕС и НАТО, иначе щеше да сме на същото положение като тях. Не е лесно да се излезе от блатото на комунистическото мислене и от клопката на стария апарат.Относно "Новорусия" не съм знаел откога тези земи се наричат така, но въпрос на дипломатическа етика е, Путин да не употребява това понятие. В крайна сметка границите на Украйна са регламентирани с договор, който Русия също е подписала.