Путин: База на НАТО в Севастопол ще има тежки последствия

ОFFNews 21 ноември 2016 в 14:07 5324 8

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че страната му ще отговори на евентуална експанзия от страна на НАТО, както и на поставянето на военно-морска база в черноморския град Севастопол, предаде агенция "РИА Новости".

Според него най-големият проблем в НАТО е начинът, по който се вземат решенията: "Сама по себе си една база не е означава нищо. Но това, което искам да отбележа, е един допълнителен нюанс. Ние сме загрижени за начина, по който се вземат решенията. Аз знам как се взимат тези решения. Когато една страна се присъедини, е много трудно да устои на натиска на големите държави-членки като САЩ, лидерът на НАТО."

Западните партньори умишлено търсят външен враг, за да се поддържа дисциплина в бойните редове на страните-членки, смята той.

Руският президент допълни, че при поставянето на военна база на НАТО в Севастопол последствията биха били много тежки: "Трябва да се вземат мерки за противодействие, за да се защитят нашите ракетни системи от обектите, които, по наше мнение, започват да ни застрашават. Ситуацията е напрегната", каза още Владимир Путин.

В началото на този месец стана ясно, че 300 000 войници от страните-членки на НАТО са поставени в повишена бойна готовност заради нарастващото напрежение между Русия и балтийските държави.

Това е най-голямото засилване на отбранителния потенциал на НАТО след края на Студената война, а през октомври бе оповестено, че НАТО ще разположи 4000 войници по границите на балтийските държави с Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

4

El Commandante

21.11 2016 в 15:57

Професоре, Путин обяснява защо Севастопол е бак ту Мадър Раша..

11959

3

Nick F

21.11 2016 в 15:38

А пък база на НАТО на Червения площад ще бъде капката която ще прелее чашата.
 
X

Да помогнем на украинските деца!