Село в Сърбия поиска да смени името си на Путиново

ОFFNews Последна промяна на 18 ноември 2016 в 18:03 4367 2

Снимка Pozitiv.mk

Малкото планинско село Хаджинци в Южна Сърбия скоро може да се казва Путиново, след като жителите му решиха да покажат почитта и уважението си към руския президент по този нестандартен начин, съобщи АП.

В населеното място на 250 километра от Белград има 10 къщи, много дървета и малко хора. Една вечер, докато пийвали в кръчмата, местните си казали, че Путин е страхотен държавник и приятел на Сърбия, който прави много за страната, казва 67-годишният Милутин Петрушич, и допълва, че сегашното име е турско и не е редно да остава.

От АП отбелязват, че този куриоз е в унисон с мнението на сърбите за Путин, който е смятан за герой, а страната му за съюзник.

Причините за това са няколко - от една страна, общата религия и история, от друга, лошото мнение за Запада и бомбардирането на Сърбия от НАТО по време на войната в Косово. Според много сърби само Москва се противопоставя на американската доминация.

Тепърва предстои властите да одобрят смяната на името на селото, но местните вече са го направили, като са сменили табелата на входа му.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27639

1

sottozero

18.11 2016 в 22:04За сметка на това мизерниците на изток от Сърбия заради келепира първи признаха Косово.

Абсолютни меркантилни подчовеци,подписали от алчност съдбата на Кърджали, Разград, Шумен и прочие.